umowa na zastępstwo poz mianach! - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 kwie 2016, 8:26

Witam,
jestem zatrudniona na umowę na zastępstwo od 10.11.2015 r. do nadal ( przynajmniej do końca września 2016 r.) Mam pytanie: jakie powinnam zrobić zmiany w mojej umowie? Po części zajmuje się kadrami i cały czas się uczę :) czy muszę zawrzeć jakieś porozumienie zmieniające warunki zatrudnienia? Chodzi mi o okres wypowiedzenia. Co w ogóle muszę zmienić, gdyby ktoś mógł mi podowiedzieć, byłabym wdzięczna :)
ulalala

Napisano: 07 kwie 2016, 21:08

Umowa na zastępstwo pozostaje bez zmian. Nic tu nie robisz. Nic nie trzeba zmieniać. To umowa na zastępstwo, czyli pracujesz np na czas usprawiedliwionej nieobecności w pracy zatrudnionego pracownika lub masz wskazaną datę graniczną wprost.
Młoda44
Praktykant
Od: 15 wrz 2015, 18:15
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2016, 13:19

Trzeba sporządzić informację o zmianie warunków zatrudnienia w punkcie dotyczącym okresu wypowiedzenia, gdyż nie ma już 3 dniowego okresu wypowiedzenia tylko zgodnie z art 36 §1 uzależniony jest on od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy, więc już od samego początku wynosi 2-tygodnie.
hanalb

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem