umowa najmu mieszkania a zarzadca budynku

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Monia86
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

umowa najmu mieszkania a zarzadca budynku

Post autor: Monia86 »

Witam, mam Pana, który ma umowę najmu na mieszkanie i ustalony czynsz od właściciela mieszkania. Mieszkanie to jest w bloku, gdzie jest wspólnota mieszkaniowa i teraz tak....komu wypłacam pieniądze za dodatek mieszkaniowy i kto ma potwierdzić we wniosku dane??
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: umowa najmu mieszkania a zarzadca budynku

Post autor: :-) »

Monia86 pisze: 27 lip 2021, 9:47 Witam, mam Pana, który ma umowę najmu na mieszkanie i ustalony czynsz od właściciela mieszkania. Mieszkanie to jest w bloku, gdzie jest wspólnota mieszkaniowa i teraz tak....komu wypłacam pieniądze za dodatek mieszkaniowy i kto ma potwierdzić we wniosku dane??
u mnie potwierdza zarzadca domu-wspólnota i dodatek tez tam wypłacam....chyba ze wlasciciel lokalu chce byc inna osoba uprawniona do pobierania naleznosci za lokal mieszkalny....ale wtedy chyba on powinien potwierdzic wydatki na wniosku...art.7 ust.1b ustawy dm
Monia86
Stażysta
Kontakt:

skontaktowałam sie z właścicielem lokalu i on opłaca do wspólnoty mieszkaniowej opłaty z kwoty czynszu tego Pana wiec wspolnota wydatków nie potwierdzi bo ten Pan im nie płaci osobiście tylko wynajmujący
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Monia86 pisze: 27 lip 2021, 11:13 skontaktowałam sie z właścicielem lokalu i on opłaca do wspólnoty mieszkaniowej opłaty z kwoty czynszu tego Pana wiec wspolnota wydatków nie potwierdzi bo ten Pan im nie płaci osobiście tylko wynajmujący
jezeli pan ma umowe najmu z wlascicielem lokalu...u mnie wspolnota nie robi problemu i potwierdza wydatki...jesli u Ciebie wspolnota nie potwierdzi...niech wniosek potwierdzi wlasciciel lokalu i po sprawie...wtedy i wlasciciel chyba musi Cie informować o zaleglosciach czynszowych itp...
Monia86
Stażysta
Kontakt:

ok dziękuj Ci za odpowiedz :)
ODPOWIEDZ