Witam. jak rozwiązujecie kwestię umów w przypadku, gdy wnioskodawca np wnioskuje o sam dodatek. czy wówczas zamieszczacie w szablonie umów umowę, w której nie ma zapisu dot. czesnego ( oznacza to, że we wzorze przygotowanym przez PFRON trzeba skasować zapis dot. wysokości czesnego) czy w umowie zostawiacie czesne, ale wówczas w tych polach dot. czesnego figurować będzie kwota 0. przez ten sow to już nie wiem. wcześniej mieliśmy inny wzór umowy jak ktoś uzyskał dof. do czesnego i dodatku, a inny wzór do samego czesnego.
i jeszcze jedno. czy przy ocenie merytorycznej dokonujecie weryfikacji np w zus. czytając instrukcję to wydaje mi się, że ten etap można pominąć. A co piszecie w momencie oceny merytoryczne? Ja piszę krótko ocena merytoryczna wniosku pozytywna. a co w uzasadnieniu przy dofinansowaniu? Podajecie kwotę dof.?
umowa, sam dodatek
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: umowa, sam dodatek
1. zostawiasz zera
2. w merytorycznej nie klikałem na ZUS i inne
3. w opisie merytorycznej pisze: pozytywna ocena merytoryczna i wysyłam pismo z informacją o kwotach dofinansowania
2. w merytorycznej nie klikałem na ZUS i inne
3. w opisie merytorycznej pisze: pozytywna ocena merytoryczna i wysyłam pismo z informacją o kwotach dofinansowania
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: umowa, sam dodatek
Dziękuje bardzo za odpowiedz. Przez ten sam SOW nie wiem co i jak trzeba robić. A przy okazji się spytam, ile zostawiacie u siebie w umowach w załączniku nr 1 w tabeli zostawiacie pozycji? Później w systemie wygeneruje, ujmie kierunków na których ów student faktycznie pobiera naukę?
pozdrawiam i miłego piątkowego popołudnia życzę
pozdrawiam i miłego piątkowego popołudnia życzę
Oprócz umowa, sam dodatek - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Pismo Moduł I
Umowa Moduł I
Podpisanie umowy - co dalej
Wniosek do poprawy
Umowa w SOW tylko za czesne
rozliczenie w sow
Drugię imię Wnioskodawcy
umowy do weryfikacji
generowane umowy Moduł II
Szablony pism i umowy
modyfikowanie szablonów
Nowe wzory umów