umowy zlecenie po 1 stycznia 2017 - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 sty 2017, 11:47

proszę o podzielenie się jak robicie w swoich ośrodkach.
a mianowicie przy umowach zlecenie na opiekunki dla osób starszych w ops? kiedy zamierzacie im w styczniu płacić zgodnie z ustawa o zmianie ustawy o minimalnym wynagrodzeniu z dnia 22 lipca art. ust. 6 w przypadku umów zawartych na dłużej niż miesiąc wypłaty muszą być minimum raz na miesiąc? czyli wszystko trzeba płacić do 30 każdego miesiąca? czy np. do 25 stycznia przedstawiają rachunek za przepracowany czas a za czas pomiędzy 25 a 31 stycznia płacicie w lutym? bo rachunek musi być zgodny z ewidencją czyli nie można potwierdzić np. 25 stycznia wykonanie prac do 31 a ja rozumiem ze w styczniu muszą coś dostać?
proszę podzielcie się opiniami
marzina
Praktykant
Od: 08 kwie 2014, 9:22
Zajmuję się:

Napisano: 17 sty 2017, 13:38

podbijam temat może ktoś wypowie jak robi u siebie
marzina
Praktykant
Od: 08 kwie 2014, 9:22
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2017, 9:24

Umowy zlecenie płacimy po miesiącu przepracowanym czyli 10 każdego miesiąca. A rachunek muszą dostarczyć do 5 dnia miesiąca po miesiącu przepracowanym. Jeśli nie dostarczą nie mam podstaw do wypłaty więc płacę po dostarczeniu rachunku. Mam taki zapis w umowach.
Nie muszą dostać w styczniu tylko muszą być cykliczne więc cyklicznie będą w lutym.
Żeby nie było buntu możesz zrobić w styczniu część wypłaty w styczniu a do 10 lutego im zapłacisz za resztę dni. Zapisz tak w umowie i nie powinien nikt Ci się przyczepić.

I powiem szczerze, że wszyscy pilnują tego 5 dnia. Póki nie miałam zapisu, przynosili rachunki jak chcieli i wydzwaniali kiedy będzie zapłata.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x