Upomnienie - nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
natalka2
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Upomnienie - nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze

Post autor: natalka2 »

Witajcie, mam pytanie odnośnie upomnienia dotyczącego nienależnie pobranego świadczenia wychowawczego. Jak to w ogóle funkcjonuje? Jest to dla mnie nowość i nie wiem jak się do tego zabrać? Tworząc upomnienie w systemie, naliczyłam odsetki na dzień utworzenia upomnienia. Jest tam jednocześnie informacja o 7 dniowym( od doręczenia) terminie do spłaty. Jeżeli Strona nie wpłaci kwoty należności wraz z odsetkami na wyznaczony dzień to przecież odsetki automatycznie się zmienią, czy ja już źle myślę? Czy więc w upomnieniu powinnam dodać informację o konieczności skontaktowania się z Ośrodkiem przed dokonaniem wpłaty w celu naliczenia odsetek? Z góry dziękuję za odpowiedź.
kaska1520
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Upomnienie - nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze

Post autor: kaska1520 »

Poradziłaś sobie natalka2? U mnie kobitka miała wpłacić do 31 maja do dzisiaj nie wpłaciła. Teraz wystawiam upomnienie?
ODPOWIEDZ