Mieliście może taki przypadek?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
~becia
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
Kontakt:

Mieliście może taki przypadek?

Post autor: ~becia »

Pani rozpoczęła prowadzenie działalności o listopada 2018 r. Wzięłam dochód za grudzień 2018 r. Kryterium dochodowe przekroczone, odmówiłam świadczenia od stycznia 2019 r. (FA, ŚW, ŚR), decyzje wydane, prawomocne. Teraz PRZYCHODZI z innym zaświadczeniem za grudzień 2018 r., podaje że na tamtym były źle podane koszty i dochód jest mniejszy. Pani prosi o ponowne przeliczenie, ale ja widzę że łapie się tylko na fundusz alimentacyjny. Co mogę zrobić żeby pomóc?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: Mieliście może taki przypadek?

Post autor: Szarak »

No musisz ocenić czy wyjaśnienia Pani są dla ciebie wiarygodne czy nie. https://www.rp.pl/Ustroj-i-kompetencje/ ... owola.html
Dla mnie nie ma podstawy do wznowienia postępowania ale jak złoży nowy wniosek i szerokie wyjaśnienia to pewnie bym się przychylił i wypłacał od nowo złożonego wniosku.
ODPOWIEDZ