uprawnienie do dodatku pielęgnacyjnego w KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 29 sie 2016, 16:22

Bardzo proszę o pomoc, za co z góry dziękuję. Mam taki przypadek SKO uchyliło mi moją decyzje i przekazało do ponownego rozpatrzenia, wg mnie mam udowodnić, że ni jestem wielbłądem, ale napiszę w czym rzecz>
osoba jest uprawniona do dodatku pielęgnacyjnego w KRUS przy emeryturze rolniczej z tytułu niepełnosprawności, a wypłata w/w dodatku została wstrzymana, ponieważ osoba przebywa w DPS z uwagi na teść przepisu art. 158 ustawy o pomocy społecznej, który mówi, że w/w dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w ponadgminnym DPS i na mocy powyższego przepisu osoba nie otrzymuje dodatku z KRUS.
W ocenie kolegium organ nie wyjaśnił w sposób dostateczny istotnej dla sprawy okoliczności jaką jest uprawnienie odwołującej do dodatku pielęgnacyjnego, okoliczności istnienia bądź braku istnienia uprawnienia należy wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość.
Nie wiem co mam zrobić jeszcze ponad to, co było zrobione mam informację z KRUS, że jest uprawniona, że wypłata została wstrzymana z uwagi na pobyt w DPS. Przecież wg mnie nie rozpatruję czy dodatek jest płacony i dlaczego nie płacony, tylko sprawdzam, czy jest osoba do tego dodatku uprawniona. Jest uprawniona i w KRUS nie może mieć przykra sprawa, ale u mnie też nie może mieć. Co mam zrobić, jak postąpić po ponownym rozpatrywaniu> ponowne pismo do KRUS? i również odmowa?
GosiaU

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x