urlop wychowawczy

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
221

urlop wychowawczy

Post autor: 221 »

jakie dokumenty powinna złożyć osoba prowadząca działalność gospodarczą ubiegająca się o dodatek z tyt. do urlopu wychowawczego?
Monstr

Re: urlop wychowawczy

Post autor: Monstr »

osoba prowadząca działalność gospodarczą o ile się orientuję nie ma prawa do dodatku z tytułu urlopu wychowawczego (można jedynie utracić jej dochód jeśli na czas sprawowania opieki zawiesiła jej wykonywanie- przy ustalaniu prawa do ZR np.). ;)
221

Post autor: 221 »

:oops: dzięki za rozwianie wątpliwości, już myślę o majówce i takie zamroczenie ;)
beania40

Post autor: beania40 »

z tego co wiem zawieszenie działalności nie jest dochodem utraconym a jedynie jej wykreślenie z ewidencji a dokładniej jej wyrejestrowanie.
Monstr

Post autor: Monstr »

beania40 pisze:z tego co wiem zawieszenie działalności nie jest dochodem utraconym a jedynie jej wykreślenie z ewidencji a dokładniej jej wyrejestrowanie.
owszem jest (wiele osób przegapiło tę zmianę ustawy) zawieszenie działalności jest utratą jeśli działalność zawieszono w związku z art 14a ust. 1d ustawy o swobodzie dział. gosp. ;)
ODPOWIEDZ