US odesłał nam tytuł wykonawczy ze względu na zły adres zobowiązanego dłużnika. Byłam w trakcie ustalania aktualnego adresu, to trochę trwało bo okazało się, że dłużnik przebywa w Szpitalu. Udało się, jednocześnie w tym czasie dłużnikowi udało się spłacić zadłużenie objęte w/w tytułem. Nie ma sensu żeby wysłać go do US, ale co z kosztami upomnienia. Nie mogę ich przecież tak zostawić, kto to ma spłacić, w jakiej formie, czy pokryć to z wpłaty od Komornika Sądowego? Poradźcie proszę....
no własnie co z kosztami upomnienia? moja poprzedniczka wysłała do US pismo że dłużnik spłacił zobowiązanie a zostały koszty upomnienia nie spłacone, z czego to pokryć?
Z tymi tytułami to jedno wielkie zamieszanie. Mam pytanie: wystawiłam tytuły za okres 2011/2012 i US niektóre zwrócił z adnotacją, że dany dłużnik jest zameldowany gdzie indziej (dodam, że jest zameldowany i zamieszkuje na terenie tej samej gminy). I co teraz? Mam wysłać ponownie upomnienie na adres zameldowania, skoro dłużnik odebrał wcześniejsze upomnienia? Czy tylko tytuł zmienić?