Mam pytanie w związku z tymi weryfikacjami ZUS z usług grupowych, jak powiadamiacie osobę zweryfikowaną o tym ,że ma donieść zaświadczenie o dochodzie, telefonicznie czy listownie?
A jeśli nie odbiera telefonu albo nie donosi zaświadczenia? Występować do pracodawcy?
A mieliście tak, że zrobiliście zus Z1 CBB wyszedł wam zerowy raport, ale np. było tak ,że wiecie że osoba zmieniała pracę bo wam donosiła zmianę. wszystko zrobiłam w systemie,ale zastanawiam się czy to jest dobrze.
jeśli w związku z danymi z zus uzyskanymi z usług grupowych telefonicznie poinformowałam osobę o dostarczeniu nowej umowy o pracę, zaświadczenia o dochodach za luty, osoba dostarczyła je w kwietniu. Przeliczyłam dochody i nie mieści się w kryterium dochodowym, to po zaznaczeniu statusu " sprawa w toku" , uchyleniu decyzji od 22.04.2021 i jej zatwierdzeniu muszę W RAPORTACH USŁUG GRUPOWYCH znowu zmienić STATUS , ABY DOBRZE SYSTEM POLICZYŁ PÓŹNIEJ DO SPRAWOZDANIA JEŚLI TAK TO NA JAKI STATUS MAM ZMIENIĆ ?
Informacja ma wpływ na podjętą wcześniej decyzję. Nie wiem na czym pracujesz ale w Amazis uchylenie powinno być założone z poziomu raportu. Wtedy taka decyzja w programie dostaje przypis, że decyzja podjęta na podstawie ZUS Z1CBB.
Mi również wyszły raporty zerowe i też zastanawiam się czy to jest wszystko ok, czy może jak jakiś dostępów nie mam. Możne ktoś ma też taką sytuacje. Podpowiedzcie proszę. Dodam, że pracuję na top team.