usługi grupowe cas - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 maja 2021, 8:18

zrobiłam już weryfikacje, wykonałam sprawozdania
wystąpiłam do UW o rozszerzenie w CAS
rozszerzyli, ale może coś nie widzę, ale moge wczytać tylko sprawozdanie z sio - ds/sw
coś muszę przestawić ?
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 25 maja 2021, 8:46

tez mam ten problem. Jak to zrobić w programie SYGNITY ??
500sw
Starszy referent
Od: 11 cze 2019, 16:57
Zajmuję się: Sw

Napisano: 25 maja 2021, 9:15

w sygnity poszło wczytałam to jedno sprawozdanie
tylko w cas nie ma opcji na wczytanie każdego osobno sprawozdania
albo czegoś nie wiem
i dobra dusza podpowie
jasiak
VIP

Napisano: 25 maja 2021, 9:32

ja w Casie mam wszystkie sprawozdania (FA, ZUS FA i MEN robione) i zaczytuje każde osobno w monitoringu świadczeń.

Najpierw należy w Administracji - weryfikacje grupowe zweryfikować wszystkie wskazane przypadki i pozmieniać im statusy na te wskazane w piśmie (czyli ma wpływ, nie ma wpływu itd).

Potem - sprawozdania (każde sprawozdanie w odpowiednim module, czyli te w FA zmieniając moduł na FA, a DA w DS itd) dodaj sprawozdanie - wybierasz symbol sprawozdania, okres sprawozdania i zatwierdzasz zielonym. Jeśli na liście nic nie widać należy w prawym dolnym roku wyświetlić rok 2020 (wtedy uwidacznia się na liście sprawozdań).
Następnie - przygotuj, wykonaj. Robisz podgląd sprawdzasz czy dobrze wszystko Ci policzyło i robisz zatwierdź. Po zatwierdzeniu robisz export, zapisujesz plik w jakiejś lokalizacji, później przelogowujesz się do CAS i go zaczytujesz.
Silvio
Referent
Od: 14 mar 2019, 10:27
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D

Napisano: 25 maja 2021, 9:37

Silvio pisze:ja w Casie mam wszystkie sprawozdania (FA, ZUS FA i MEN robione) i zaczytuje każde osobno w monitoringu świadczeń.

Najpierw należy w Administracji - weryfikacje grupowe zweryfikować wszystkie wskazane przypadki i pozmieniać im statusy na te wskazane w piśmie (czyli ma wpływ, nie ma wpływu itd).

Potem - sprawozdania (każde sprawozdanie w odpowiednim module, czyli te w FA zmieniając moduł na FA, a DA w DS itd) dodaj sprawozdanie - wybierasz symbol sprawozdania, okres sprawozdania i zatwierdzasz zielonym. Jeśli na liście nic nie widać należy w prawym dolnym roku wyświetlić rok 2020 (wtedy uwidacznia się na liście sprawozdań).
Następnie - przygotuj, wykonaj. Robisz podgląd sprawdzasz czy dobrze wszystko Ci policzyło i robisz zatwierdź. Po zatwierdzeniu robisz export, zapisujesz plik w jakiejś lokalizacji, później przelogowujesz się do CAS i go zaczytujesz.
dokładnie tak zrobiłam jak opisujesz
ale jak weszłam w CAS w monitoring świadczeń to mogę wczytać tylko SPR_SIO.SWiDS_G
inne jak chce wczytać pokazuje błąd
jasiak
VIP

Napisano: 25 maja 2021, 9:38

dokładnie błąd zawartości
jasiak
VIP

Napisano: 25 maja 2021, 12:39

a masz do wszystkich modułów dostęp w CASie do monitoringu świadczeń?
My jesteśmy we 3 osoby po jednej do FA, SR i SW ale każda ma dostęp do pozostałych modułów bo wzajemnie się zastępujemy. Może błąd wynika, że nie ma uprawnień np do modułu SR??
Silvio
Referent
Od: 14 mar 2019, 10:27
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D

Napisano: 25 maja 2021, 13:17

mam dostęp tzn z mojego konta mogę wrzucać sprawozdania, zbiory na rodzinne, fundusz, zdo i opieka do 3 lat i dodali monitoring mi
koleżanka ma z SW o DS konto osobne - ale jak się zalogowałam to nic nie dało - zresztą pewnie nikt nie wystąpił o rozszerzenie u niej na 500 plus
jasiak
VIP

Napisano: 25 maja 2021, 13:28

czy znacie numer do Administratorem Aplikacji CAS województwo zachodniopomorski?
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 25 maja 2021, 14:04

a gdzie to jest w CAS? bo nie mogę znależć....
pablo90115
Stażysta
Od: 11 cze 2016, 12:42
Zajmuję się: ŚW, ŚR

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem