wystapilam z pismem do sądu o ustalenie kuratora do spraw doreczen, niestety moj sad tego wniosku nie uwzględnił, prosił abym wyznaczyła osobę ktora mogłaby być kuratorem. Wezwałam do przesłuchania osoby uprawnione do FA podały mi dane osob ktore faktycznie maja kontakt z dluznikami, co powinnam teraz zrobic ? wezwac te osoby do siebie ? przeciez wiadomo ze nikt mi sie nie zgodzi aby byc takim kuratorem ? co radzicie abym robiła dalej ??
czy mógłby ktoś przesłać na forum taki wzór pisma w sprawie ustalenia kuratora? a czy jedna np. osoba pracownik OPS może być wyznaczony dla większej liczby osób których nie mamy adresu?
Ja mam 5 dłużnikom ustalone kuratora w osobie księgowej, na żadne rozprawy nie była wzywana, na dobra sprawę to nic z tymi pismami nie robi, to tylko formalność, żebym ja mogła spokojnie wystawiać decyzje o zwrocie
Informację od komornika że nie ustalił adresu, wnioski do czsw i do ewidencji ludności, odpowiedzi, oświadczenie kandydata na kuratora oraz zarzadzenie wojta o upowanieniu kierownika.
Ja wysyłam wszystko w jednym egzemplarzu ale ostatnio dostałam wezwanie do usuniecia braków formalnych pisma procesowego i wysłałam drugi raz to samo