ja teżEwela77 pisze:Ja przypisałabym do zwrotu na lipiec i sierpień, bo gdyby na czas kobieta zgłosiła uzysk to w tych miesiącach świadczenia nie przysługiwałyby. A co SKO na to?
a na jakiej to podstawie przysługują świadczenia za sierpień w takim przypadkude Charette pisze:lipiec to NP, ale z jakiego tytułu sierpień to nie wiem....
Ale prawo do świadczenia ustalamy na cały miesiąc sierpień, a w miesiącu sierpniu dochód jeszcze był uzyskiwany, dlatego my dopiero przyznalibyśmy prawo do świadczeń od miesiąca wrześniade Charette pisze:art. 9 ust. 4a. W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny po roku kalendarzowym poprzedzającym okres świadczeniowy jego dochód ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, powiększonego o kwotę osiągniętego dochodu za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w okresie, na który ustalane lub weryfikowane jest prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
od 16 sierpnia nie ma tego dochody, świadczenie przysługuje, gdyż nie ma tutaj już uzysku. Zaznaczam nie ma żadnej utraty dochodu, po prostu od 16 sierpnia nie ma uzysku dochodu