To najmniej istotne. Istotne jest to, że stan faktyczny został już raz oceniony, decyzja administracyjna przyznająca prawo wydana, w niekonstytucyjny sposób została wygaszona, a po interwencji TK, który nakazał przywrócić stan zgodny z konstytucją, chroniąc nabyte prawa stron okazuje się, że nie wszystkie osoby których prawo wygasło 1 lipca 2013r. otrzymają ZDO, bo nie spełniają przesłanek określonych w ustawie w brzmieniu na dzień 31.12.12.nowaja pisze:prosze rozjasnijcie mi co było w 2010 r. moze jakis link poprosze , jestem tu od połowy 2013 r. :/
PIS zapowiedział na debacie sejmowejGość pisze:Mamy następny pasztet . Tylko kto odważy się skierować wniosek do TK ? RPO ?
Żeby tylko tokronos79 pisze:To najmniej istotne. Istotne jest to, że stan faktyczny został już raz oceniony, decyzja administracyjna przyznająca prawo wydana, w niekonstytucyjny sposób została wygaszona, a po interwencji TK, który nakazał przywrócić stan zgodny z konstytucją, chroniąc nabyte prawa stron okazuje się, że nie wszystkie osoby których prawo wygasło 1 lipca 2013r. otrzymają ZDO, bo nie spełniają przesłanek określonych w ustawie w brzmieniu na dzień 31.12.12.nowaja pisze:prosze rozjasnijcie mi co było w 2010 r. moze jakis link poprosze , jestem tu od połowy 2013 r. :/
Tym samym ustawa nie realizuje w pełni wyroku TK.