Ustawa o związkach partnerskich - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 28 sty 2013, 14:12

Społeczność LGBTQ czuje się wykluczona i poniżona

Działacz PO z Trójmiasta, który publicznie przyznał, że jest gejem, nie zamierza odchodzić z partii. - Takiego prezentu Żalkowi i Gowinowi nie zamierzam zrobić - mówił w TOK FM.

- W moim 41-letnim życiu chyba nikt mnie tak nie upokorzył jak polski Sejm słowami pani poseł Pawłowicz i pana posła Woźniaka. Moja wściekłość jest tym większa, że 46 posłów PO, podnosząc rękę przeciwko projektom ustaw o związkach partnerskich, podpisało się pod mową nienawiści poseł Pawłowicz - stwierdził.

https://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1330 ... dejde.html
~LGBT

Napisano: 28 sty 2013, 14:37

Jakże wymowny znak okupacji watykańskiej. Niech by sobie tam razem żyli i się zarejestrowali jako jakiś tam związek.

Tylko cała sprawa ma drugie oblicze. Dużo młodych ludzi rejestrowałoby swoje związki (studenci, cwaniaczki) dla korzystnego rozliczenia ze skarbowym. W gruncie rzeczy pewnie o to chodziło. Facetem i kobietą jest się całe życie, a związek partnerski po kilku latach pewnie by można było rozwiązać, uzasadniając, że się siebie jeszcze nie odkryło i dopiero teraz ustalono własną tożsamość, że jest ona jednak hetero.

~betonowy

Napisano: 28 sty 2013, 15:50

Wszystko tylko nie możliwość adoptowania dzieci!
~Adam

Napisano: 28 sty 2013, 16:49

Niestety każda tolerancja ma swoje granice. Europa zd.ycha, ponieważ lewactwo zburzyło normy moralne. Jest politycznie niepoprawne napiętnowanie odszczepieńca i pokazanie mu jego miejsca na ziemi. Wtedy narusza się jego prawa. Lewactwo doprowadziło do tego, że dzisiaj odchylony margines rządzi większością. Marny nasz koniec,a powstrzymać przed zagładą może jedynie jakaś tragedia ogólnoeuropejska - na przykład otwarty konflikt zbrojny z islamistami. Jak da im się prawo do małżeństwa to za jakiś czas sięgną również po adopcję. 10-20 lat i znowu będzie krzyk, ze dyskryminowani bo dzieci mieć nie mogą. Śmieszne a jednak prawdziwe.
~betonowy

Napisano: 28 sty 2013, 17:44

Znak czasów.
Ludzie zdają sie zapominać o tym co jest normalne. Odchodzą od swojej natury.
Tu chodzi nie tyle o winę lewaków ile popęd do wolności. Także tej seksualnej.
Ludzie nie chcą już się kryć ze swoimi uczuciami, orientacją, odmiennością. Chcą być tylko szczęśliwi.
~Adam

Napisano: 28 sty 2013, 23:21

nie dość że ciekawy to jeszcze rzeczowy i kulturalny, niezależnie od tego, co kto preferuje, jakakolwiek kultura obowiązuje tę Panią i szacunek dla innych, dla mnie to wulgarna i prostacka baba, ktora nie tylko że nie marodziny to jeszcae poucza
~oko

Napisano: 29 sty 2013, 13:55

Krysia to przodująca oszołomka.
Dla krzyżyka, klechy i prezesa zrobi wszystko.
Takich właśnie mamy katolików i reprezentantów w sejmie.
Gdyby mogła to geje, lesby, antyklerykałowie i osoby żyjące bez ślubu trafiliby do komory gazowej.

Powtórzę raz jeszcze coś nad czym nikt nie powinien debatować i co powinno się zrobić z automatu w XXI wieku w państwie aspirującym do nowoczesnego i otwartego - KAŻDY niezależnie od tego jak żyje, z kim i jak TO robi powinien mieć prawo do dziedziczenia, wspólnego rozliczania się i uzyskiwania informacji w jednostkach publicznych.
Związki partnerskie żyją często lepiej i zgodniej niż związki przypieczętowane kościelnym papierem kupionym zresztą za nie małe pieniądze.
Ja również nie mam zamiaru nigdy brać ślubu. Szkoda czasu i kasy. Ten papier raczej nie zespala dwóch serc. Nie polepsza miłości i nie gwarantuje jej trwałości.

Nie jestem jednak za tym by geje i lesby mogły adoptować dzieci. Ale to już temat na inny wątek.
~Adam

Napisano: 29 sty 2013, 18:53

Brawo Adam! Zgadzam się z Tobą w 100 procentach!!!
~olga

Napisano: 30 sty 2013, 10:56

\"KAŻDY niezależnie od tego jak żyje, z kim i jak TO robi powinien mieć prawo do dziedziczenia, wspólnego rozliczania się i uzyskiwania informacji w jednostkach publicznych\" - pełna racja.
~betonowy

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x