ustawa z 25-09-2024 ...TOM proszę o podpowiedź
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: ustawa z 25-09-2024 ...TOM proszę o podpowiedź
A co sadzicie o takim przypadku: strona złożyła wniosek o wydanie kolejnego orzeczenia w sierpniu (miała przedłużone u nas do 30 września). 10 października dziecko miało już komisję ale strona nie ma jeszcze nowego orzeczenia a Powiatowy Zespół wydał jej wczoraj takie zaświadczenie: ustalono datę ważności orzeczenia o stopniu niepełnosprawności z dnia ... do dnia wydania kolejnego ostatecznego orzeczenia, nie dłużej jednak niż do ostatniego dnia szóstego miesiąca następującego po dacie określającej dotychczasową ważność, tj. do dnia 10.10.2024r.
Widzę w systemie, że ma już kolejne orzeczenie i nie jest dla niej korzystne więc zapewne się od niego odwoła. Czy myślicie, ze wtedy Powiatówka powinna wydać kolejne zaświadczenie?
Widzę w systemie, że ma już kolejne orzeczenie i nie jest dla niej korzystne więc zapewne się od niego odwoła. Czy myślicie, ze wtedy Powiatówka powinna wydać kolejne zaświadczenie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
a przedłużenia w październiku robicie jako nowe decyzje czy decyzje zmieniające?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
ja robię zmieniająceEdyttta pisze: 17 paź 2024, 11:06 a przedłużenia w październiku robicie jako nowe decyzje czy decyzje zmieniające?
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
i ja tak robie.... tylko się zastanawiam czy dobrze 

- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
coś mi tu zgrzytaMikołaj pisze: 17 paź 2024, 9:55 nie dłużej jednak niż do ostatniego dnia szóstego miesiąca następującego po dacie określającej dotychczasową ważność, tj. do dnia 10.10.2024r.

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW SR
- Kontakt:
A ja mam takie pytanie, pan złożył wniosek na komisję już w czerwcu (u nas miał przedłużkę do 30.09). We wrześniu przyniósł nowe orzeczenie i będzie się odwoływał. W EKSMON to stare orzeczenie już nie jest widoczne. Czy na podstawie tego nowego orzeczenia nieprawomocnego mogę przedłużyć zasiłek pielęgnacyjny czy lepiej pismo do PZOON?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
oszaleć z tym wszystkim idzie.. na moje oko powinni to zrobić normalnie do marca 2025, a tak to myśl człowieku co z tym fantem zrobić dalej
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
właśnie jestem po jakimś teleszkoleniu z p. Piskozubem i gościu do znudzenia powtarzał to co wam tu z kolegami pociskamy od lat - tylko ostateczne orzeczenie może być podstawą wydania naszej decyzji
jak ma nieostateczne orzeczenie to ma ogarniać glejt z orzecznictwa i zależnie co tam będzie to przedłużysz
jak ma nieostateczne orzeczenie to ma ogarniać glejt z orzecznictwa i zależnie co tam będzie to przedłużysz
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
chyba, że uznali swoje orzeczenie za ostateczne i wstawili jego datę ale tu też mi zgrzyta.... chyba, że osoba się zrzekła odwołania od razuMikołaj pisze: 17 paź 2024, 11:33oszaleć z tym wszystkim idzie.. na moje oko powinni to zrobić normalnie do marca 2025, a tak to myśl człowieku co z tym fantem zrobić dalej

Oprócz ustawa z 25-09-2024 ...TOM proszę o podpowiedź - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
jaka podstawa prawna do szo
dochód uzyskany
ZP a zmiana miejsca zamieszkania - brak danych
utrata uzysk za jaki miesiąc
zasiłek macierzyński do utraty czy zostaje jako nieopodatkowany
ŚP na starych zasadach+zaświadczenie z PCPR i nowy wniosek
dokumenty z innej gminy - wstzrymanie wypłat, nienależnie, uchylenie
przedłużenie ważności a nowe orzeczenie
zasiłek pielęgnacyjny Ukraina
Przedłużenie - ustawa z 25 wrzesnia 2024 r.
świadczenie wspierające a świadczenie pielegnacyjne
rodzicielskie a nowe św. pielęgnacyjne
zmiana składek z ZUS na KRUS
zmiana podpisana
Przedłużenie ŚP- podstawa prawna
ŚP + podwyższenie a nowe orzeczenie