proszę podpowiedzcie mi
osoba składa wniosek na świadczenie za życiem
skąd środki?
czy uwzględniam je w zapotrzebowaniu na sr i pisze pismo do uw o dokonanie zmian w planie 85502 2010? czy bez decyzji wojewody o przesunięciu środków mogę zrobić wypłatę z 85502 2010 ?
post napisałam również w stosownym miesiącu ale tam nikt nie zajrzał ;(
ustawa za życiem a paragraf i środki śr
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: ustawa za życiem a paragraf i środki śr
Na "za życiem" są chyba inne zapotrzebowania. Jeżeli nie masz środków w planie to trzeba czekać na decyzję wojewody raczej. Nie możesz tego ustalić ze swoją księgową?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Stażysta
- Kontakt:
niestety nie wie
(((
napisałabym pismo do wojewody w sprawie dokonania zmian w planie 85502 2010 i przesunięcia środków na wypłatę na odpowiedni paragraf
dobrze mówię ?
nie ma planu na ustawę za życiem bynajmniej u nas tzn jest zerwy

napisałabym pismo do wojewody w sprawie dokonania zmian w planie 85502 2010 i przesunięcia środków na wypłatę na odpowiedni paragraf
dobrze mówię ?
nie ma planu na ustawę za życiem bynajmniej u nas tzn jest zerwy
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie dostaliście instrukcji z UW?
jak masz wniosek na ZŻ wysyłasz oddzielne zapotrzebowanie i czekasz, na podstawie twojego zapotrzebowania wojewoda robi zmianę i wysyła kasę, kasę dostaniesz to płacisz
coś takiego ja piszę(wzór dostałam z UW):
Urząd Gminy xxxxx prosi o przekazanie środków finansowych
z rozdziału 85502 § 2010 na miesiąc luty 2018 r. w wysokości 4120,00 zł z przeznaczeniem na realizację ustawy z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” (Dz. U. z 2016 r. poz. 1860).
z tego:
- 4000,00 zł na wypłatę jednorazowych świadczeń w wysokości 4000 zł, zgodnie z art. 10. ust. 1. ustawy, z tytułu urodzenia się żywego dziecka u którego zdiagnozowano ciężkie
i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, ,
- 120,00 zł na koszty obsługi zadania określone na podstawie z art. 10 ust. 11 ustawy.
Wystąpienie wynika z wniosku o ustalenie prawa do świadczenia złożonego w związku z ww. ustawą.
Pieczątka i podpis Skarbnika Pieczątka i podpis Wójta/Burmistrza/ Prezydenta
jak masz wniosek na ZŻ wysyłasz oddzielne zapotrzebowanie i czekasz, na podstawie twojego zapotrzebowania wojewoda robi zmianę i wysyła kasę, kasę dostaniesz to płacisz

coś takiego ja piszę(wzór dostałam z UW):
Urząd Gminy xxxxx prosi o przekazanie środków finansowych
z rozdziału 85502 § 2010 na miesiąc luty 2018 r. w wysokości 4120,00 zł z przeznaczeniem na realizację ustawy z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” (Dz. U. z 2016 r. poz. 1860).
z tego:
- 4000,00 zł na wypłatę jednorazowych świadczeń w wysokości 4000 zł, zgodnie z art. 10. ust. 1. ustawy, z tytułu urodzenia się żywego dziecka u którego zdiagnozowano ciężkie
i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, ,
- 120,00 zł na koszty obsługi zadania określone na podstawie z art. 10 ust. 11 ustawy.
Wystąpienie wynika z wniosku o ustalenie prawa do świadczenia złożonego w związku z ww. ustawą.
Pieczątka i podpis Skarbnika Pieczątka i podpis Wójta/Burmistrza/ Prezydenta
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
-
- Stażysta
- Kontakt:
wahałam się ponieważ na szkoleniu z uw (lubelskie) powiedziano, żeby realizować wypłatę a później po otrzymaniu decyzji przesuwać środki z paragrafów
dziękuję za odp.
dziękuję za odp.

Oprócz ustawa za życiem a paragraf i środki śr - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Pytanie o dochód uzyskany może ktoś miał takie cudo ???
Zasiłek macierzyński a dodatek z tyt. urlopu wychowawczego
za jaki miesiąc dochód w takiej sytuacji?
Przerwany wychowawczy - L4 - jak robicie uzysk
Świadczenie pielęgnacyjne dla dziecka w internacie.
informacja o pobycie za granicą ojca
Świadczenia rodzinne dla Ukraińca
informacje dla ubezpieczonych za 2018 rok
ROMAN AUGUSTOWSKI jako prowadzący szkolenie?
czy liczyc alimenty do dochodu rodziny
jak obliczyc dochod do rodzinnego pit36
urlop wychowawczy a umowa zlecenie
DPS zasiłek pielęgnacyjny opiekun prawny
Zmarł wnioskodawca. Zasiłek pielęgnacyjny wypłacony. Nienale
ZDO żona na męża a teraz ŚP
Czy liczyć to do dochodu za 2017