utrata a dodatek z tyt. rozpoczęcia wypłacony w 1 zł za 1 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 02 maja 2016, 11:20

Według takiego, że dodatek przysługuje raz w roku. Tak więc, jeśli przyznajesz np. w styczniu ten dodatek, to drugi raz nie możesz go przyznać. Ustalasz wypłatę w łącznej kwocie przez jakiś okres i w tym znajduje się wypłacony częściowo dodatek z tytułu rozpoczęcia.
Idąc tym tokiem, musielibyśmy wyrównywać dodatek z tytułu urodzenia dziecka, bo jeśli w styczniu i lutym otrzymano załóżmy 140 zł,a w marcu już nie ma przekroczenia to wyrównujemy 860 zł... :?: :?:
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 11:40

ok, rozmawiamy chyba o dwóch różnych sytuacjach, mój błąd, jeśli dodatek przyznany pierwszy raz dezyzją zł za zł to nie wyrównujemy, a jesli był przyznany na normalnych zasadch a pozniej przez jakis okres wypłacany na zł za zł to po powrocie do normalnych zasad wyrównujemy we wrzesniu, mam już to powierdzone przez innych na tym forum:)
Gość

Napisano: 02 maja 2016, 22:55

mam już to powierdzone przez innych na tym forum:)
Chyba, że tak ;)
Ministerstwo nawet to "komunikuje", choć ustawa o tym milczy... :)
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 maja 2016, 9:54

noteev pisze:
mam już to powierdzone przez innych na tym forum:)
Chyba, że tak ;)
Ministerstwo nawet to "komunikuje", choć ustawa o tym milczy... :)

masz może link do komunikatu? szukałam na stronie ministerstwa i nic nie ma
Gość

Napisano: 04 maja 2016, 10:10

Podobno były takie wytyczne dla Sygnity, żeby program domyślnie podpowiadał takiego "babola". Poszukaj na forum.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x