Pani w 2014 roku miała 12 umów zlecenia, umowy były miesięczne więc nie było uzysku. Na dzień składania wniosku ma nadal te umowy ciągle miesięczne od stycznia do października 2015 r. ma 10 umów miesięcznych. Czy w roku bazowym dzielę na 12 czy nie biorę pod uwagę nic, już sama nie wiem. Pomóżcie jestem na śr i fa od 2 września i jeszcze trochę to nie będę wiedziała jak się nazywam. Z góry dziękuję
takie umowy są liczone jako ciągłość zatrudnienia. co miesiąc taka sama umowa zawierana. czyli w tym przypadku jak pracowala caly rok to bierzesz pod uwage tylko dochód z urzedu skarbowego. bo ma ten dochod uzyskany w calym 2014 r. i jest ciągłość do chwili obecnej.
koleżanka, która wcześniej była na świadczeniach nie brała uzysku, ponieważ cały czas mówiła, że nie może brać, bo umowy są miesięczne i za drugi miesiąc nie ma skąd wziąć, tak jej na szkoleniu powiedział Mazurkiewicz, ale ja już sama nie wiem. Chyba zwariuje
na 100% jest to ciągłość zatrudnienia. jak by byla zmieniona forma umowy. np. bylabym pol roku zlecenie a pozniej pol roku o prace.to robie utrate zlecenia i uzysk z umowy o prace i dochod za drugi miesiac. w przypadku takich umow co miesiac to na pewno jest ciaglosc.
NowaFA - nie ułatwię Ci podjęcia decyzji co do utraty i uzysku w tym temacie ponieważ nie zgadzam się z b.k.
ja podobnie jak Twoja koleżanka nie traktuję takich umów jako dochód uzyskany