utrata dochodu w październiku-wniozek złozony w listopadzie - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 lis 2016, 14:26

Witam, wczoraj przyszła do mnie Pani złożyć wniosek o stypendium, uzasadniła, że utraciła dochód 18 października, bo zrezygnowała ze stażu z PUP(wyzyskiwanie pracownika przez pracodawcę a tu małe dzieci w domu). Utwierdźcie mnie proszę, że dochody biorę za październik tylko nie wliczam wynagrodzenia za staż który miała do 17.10. W ustawie o pom.społ jest zapis,że dochody za miesiąc poprzedzający a w przypadku utraty za miesiąc w którym utraciła dochód- u mnie tak czy siak wychodzi za październik prawda? Przyznaję od listopada.
Wcześniej ta sama pani była we wrześniu i dostała odmowę-przekroczenie kryterium.
Steward

Napisano: 17 lis 2016, 15:30

Jeśli dostała odmowę to powinna ponownie złożyć wniosek z uzasadnieniem dlaczego po terminie, opis obecnej sytuacji rodzinnej. Miałam również podobny przypadek w tym roku.I tak przyszła w październiku jeśli utraciła dochód tak jak piszesz dochody listopadowe i przyznajesz od listopada, ale sprawdź jeszcze dokładnie ją w PUP kiedy dostała i jaką wysokość za staż chyba że są wszystkie dokumenty.
miki 16

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x