utrata dochodu - zakład pracy w stanie likwidacji - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 sie 2016, 15:18

hej,w weryfikacji wyszło mi że Pani pracowała na umowę zlecenie w roku 2014 - 2 tyg, wezwałam ją do doniesienia dokumentu potwierdzajacego wysokosc utraty dochodu i okres w jakim ten dochód był uzyskiwany (umowy zlecenia) Niestety firma od grudnia 2015 jest w likwidacji, nie ma mozliwosci zdobycia jakiegokolwiek zaswiadczenia ze ta pani tam pracowala, co robic? Sama nawet szukałam jakichkolwiek namiarów na ta firme ale nie ma juz nic, slad po firmie zaginał. Co teraz? liczyć ten dochod z umowy zlecenia? czy wystarczy oswiadczenie tej pani ze firma upada? wydrukowalam sobie dane z KRS dot tej firmy i mam tam adnotacje ze jest w likwidacji, ale czy to wystarczy?
pomożcie
aleksandra7711
Stażysta
Od: 22 kwie 2016, 8:10
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2016, 22:26

Na umowie przy zleceniu przeważnie są daty końcowe, więc jeżeli umowa była tylko na 2 tygodnie to raczej będzie taki zapis w umowie i nie trzeba już dodatkowego zaświadczenia. Ewentualnie oświadczenie strony.
A co do kwoty do utraty to musi ci przynieść pit 11 jeżeli oprócz tego zlecenia w 2014 była inna praca bo inaczej nie wyodrębnisz tej kwoty.
Gość

Napisano: 25 sie 2016, 8:26

własnie Pani nie ma umów zlecen takze nie mam zadnegop otwierdzenia ze tam pracowała. Wogole mam watpliwosci czy w weryfikacji ZUS nie zaszła jakas pomyłka, Pani twierdzi ze w jednej z tych firm wogole nie pracowała, co wiecej jak dadam dochód z PUP(zasilek dla bezrobotnych, pit 11), dochod z umowy o prace (pit11)to dochod zgadza mi sie z ministerstwem, wiec wychodzi na to ze z umow zlecen było 0 zł dochodu. pomocy
aleksandra7711
Stażysta
Od: 22 kwie 2016, 8:10
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 8:30

oświadczenie bierz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 11:48

weź oświadczenie od kiedy do kiedy pracowała niech ci wpisze okres z zaświadczenia z ZUS, być może nie rozliczyła się z tego w US. Strony mają zawsze krótką pamięć i nigdy żadnych PITów nigdzie nie pracowali a potem wychodzi szydło z worka. PIT za 2014 musi mieć niech robi co chce
just 1

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem