utrata rodzicielskiego od kiedy przyznać?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: utrata rodzicielskiego od kiedy przyznać?

Post autor: kb »

hmm mowisz o czerwcu 2018...ja chyba nie wydalabym teraz decyzji przyzanjacej od czerwca czy tam nawet lipca przyzszlego roku... skoro dzis jest rodzicielski i z nim dochod przekracza to bym odmowila i tyle...jak im sie skonczy rodzicielski to niech przyjda z nowym wnioskiem..a do tego czasu moze jeszcze rozne inne zmiany beda mialy miejsce...
wika2
Starszy referent
Zajmuję się: sr
Kontakt:

Post autor: wika2 »

WŁASNIE, TAK ZROBIŁAM, BABKA SIE ODWOŁAŁA I MAM DYLEMAT, PO WPROWADZENIU DATY UTRATY W SYSTEM, SYGNITY PRZYZNAŁO OD LIPCA
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

No ale czy przyszła decyzja z SKO?

Ja też nie przyznałbym świadczeń a dopiero wtedy, gdy zasiłek rodzicielski będzie utracony (na podstawie rzecz jasna nowego wniosku). Nie raz miałem sytuacje, że ktoś miał dochód uzyskany, pracodawca pisze że ktoś jest zatrudniony do np 30 listopada ale potem okazuje się, że dalej pracuje.
wika2
Starszy referent
Kontakt:

nie, dopiero złożyli odwołanie, jednak mogę rozpatrzyć ich wniosek, jesli będa podtsawy i zastanawiam się czy nie zmienić decyzji na podstawie 132 kpa
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

wika2 pisze:WŁASNIE, TAK ZROBIŁAM, BABKA SIE ODWOŁAŁA I MAM DYLEMAT, PO WPROWADZENIU DATY UTRATY W SYSTEM, SYGNITY PRZYZNAŁO OD LIPCA
bo system widzi to jako utrate dochodu, czyli przyznaje od miesiaca nastepnego, a to nie jest utrata dochodu, tylko uzysk, ktorego nie ma od 16 czerwca :), wiec zeby przyznal od czerwca pewnie musialabys wprowsadzic do systemu,ze utrata jest w maju ..
to mowisz ze sko uwalilo decyzje odmowna ? - i co dokladnie napisali w uzasadnieniu ? ze juz dzis masz uwzglednic to ze konczy sie rodzicielski w czerwcu ?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

aha :).............
wika2
Starszy referent
Kontakt:

nie wysłałam jeszcze decyzji, zastanawiam się czy jej nie zmienic
ODPOWIEDZ