utrata za utratą i uzysk za uzyskiem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 paź 2016, 10:22

Kobieta złożyła wniosek na pierwsze i jedyne dziecko 23.08 bo mąż stracił pracę, przyznałam. W lipcu mąż zarejestrowany i zasiłek dla bezrobotnych z PUP, więc biorę za sierpień i od września uchyliłam bo dochód przekroczył znacznie. Dzisiaj 28.10 Pani znowu składa wniosek bo mąż utracił z dniem 18.10 zasiłek dla bezrobotnych, bo uzyskał dotacje na otwarcie firmy i firmę zarejestrował w ceidg z dniem otwarcia 02.11. Pytanie pierwsze- rejestruję jako zupełnie nowy wniosek w rejestrze z nowym numerem i w systemie jako wniosek o świadczenie a nie o zmianę świadczenia? Pytanie drugie- od kiedy mam przyznać- zasiłek dla bezrobotnych zakończony z dniem 18.10, wniosek złożony 28.10, bo skłaniam się do przyznania od listopada i pewnie tylko na listopad i grudzień bo za grudzień zaświadczenie z działalności i pewnie przekroczy i znowu będę uchylać??!!
kin

Napisano: 28 paź 2016, 11:24

przyznać od listopada na nowym wniosku. A jak przyniesie dochód z firmy to pewnie będzie zero i niczego nie trzeba będzie uchylać znając życie.
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem