rODZINA 3 OSOBOWA. żona nie pracowała w 2015 i nadal nie pracuje. Mąż pracuje od maja 2014 r. do nadal. W okresie od 1 sierpnia 2015 do końca lutego 2016 miał dodatkowo umowę zlecenie. Dochód łączny z zaświadczenia z urzędu skarbowego po odliczeniu składek społecznych zdrowotnych i podatku wynosi 17559,47 zł. W tym jest umowa zlecenie netto 899 zł( łącznie z tych 5 miesięcy) Jak obliczyć dochód rodziny. Z wyjaśnień z sygnity jest tylko jak odliczyć cały dochód utracony za rok 2015? Czy w ogóle wprowadzić tylko ten dochód który miał z pracy a tego z umowy zlecenia w ogóle nie wpisywać. Tak się zamotałam że juz nic nie wiem. Pomóżcie proszę
ok to wszystko wiem tylko chodzi mi teraz o odliczenie tego z dochodu za 2015. Poczytałam wyjaśnienia sygnity odnośnie dochodu utraconego i uzyskanego i tam jest ze jeśli dochód był otrzymywany przez 5 m-cy to przelicza tak te dochody i wtedy wychodzi całkiem inny dochód niz ten po odliczeniu tego dochodu od dochodu ogółem. Ogólnie bym zrobiła dochód z urzędu skarbowego - dochód z umowy zlecenia. ale jak ten dochód podzielę na 5 miesięcy bo przez tyle był uzyskiwany to wychodzi całkiem inna kwota dochodu w przeliczeniu na osobę. Napiszcie proszę ile ten dochód w przeliczeniu na osobę powinien wynosić. 462,79 zl.(17559,47 - 899 : 12: 3) czy 427,83 zl. 17559,47;12 -(899:5):3