Jak w temacie z uwagi ,że to mój piwerwszy jak postepować rozumiem ,że do 2 listopada decyzja i wypłata za listopad też w listopadzie czy źle myślę, ci co złożyli wnioski 1 września dec do 30 i wypłata tez w listopadzie za listopad czy coś nie kumam?
jesli masz wniosek na nowy okres zasilkowy zlozony w pazdzierniku (po 30 wrzesnia:)) to masz czas na ustalenie prawa (czyli wydanie decyji) i wyplate do konca grudnia...natomiast jesli to wniosek jeszcze na stary okres zasilkowy to na wniosek zlozony 3 pazdziernika decyzje musisz wydac i pieniadze wyplacic do konca pazdziernika
Czyli mam wiecej na wydanie dec niż 30 dni czy źle zrozumiałam. Byłam przekonana ,że wnioski z pażdziernika musza zakończyć sie dec w pażdzierniku,żeby była wypłata w listopadzie. Prawda ,że zapis jest w ustawie ale mimo wszystko byłam przekonana do tych 30 dni i tej wypłaty.no właśnie a dopiero ktoś z forumowiczów napisał ,a jak dzis ktos złozył na stary na dojazdy to mimo wwzytko muszę wydac dec i wypłacic do końca zasiłkowego czy to przerzuca sie z wypłata na listopad.