uzasadnienie po nowemu i informacja - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 lip 2021, 9:23

dla zarządcy.

prosze pokazcie jak piszecie:")
muusia
Starszy referent
Od: 14 wrz 2017, 9:44
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe

Napisano: 27 lip 2021, 9:26

czy moze byc taka informacja niedluga?

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxprzekazuje w załączeniu kopię decyzji przyznającej świadczenie w postaci dodatku mieszkaniowego.
W przypadku zauważenia nieprawidłowości prosimy o przesłanie informacji na adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxxxxx

i w tabelce mam informacje o dodatku
???
muusia
Starszy referent

Napisano: 27 lip 2021, 9:37

ja w lipcu decyzji nie wysyłałem, jedynie informację o wysokości przyznanego dodatku mieszkaniowego oraz o okresie na jaki został przyznany
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 27 lip 2021, 9:39

Musiu, a po co kopia decyzji? Ja daję sama listę, ponieważ ona zawiera wszystko, co jest zawarte w ustawie odnośnie tego, co możemy zarządcy przekazać. Nie tworzę dodatkowych dokumentów.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 27 lip 2021, 10:43

Klara27 pisze:
27 lip 2021, 9:39
Musiu, a po co kopia decyzji? Ja daję sama listę, ponieważ ona zawiera wszystko, co jest zawarte w ustawie odnośnie tego, co możemy zarządcy przekazać. Nie tworzę dodatkowych dokumentów.
ups bo to stary wzor byl:))))
muusia
Starszy referent

Napisano: 27 lip 2021, 15:15

U mnie jest taka informacja do każdej sprawy:

dotyczy: nr sprawy

Informacja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego

Działając na podstawie art. 7 ust. 7a ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz.U. z 2019r., poz. 2133 z póź.zm);

I N F O R M U J Ę
o przyznaniu decyzją nr ......... z dnia ............ dodatku mieszkaniowego Panu/i ................ na lokal mieszkalny położony pod adresem: ........................ w wysokości ......... zł, na okres od ........ do ........

POUCZENIE

Zgodnie z art. 8 ust. 4 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2019r., poz. 2133 ze zm.), cyt.: „Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zawiadamia organ przyznający dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o których mowa w art. 7 ust.11, obejmujących pełne 2 miesiące, w terminie 14 dni od dnia wystąpienia tych zaległości. W przypadku niedopełnienia tego obowiązku zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokale mieszkalne zwraca organowi przyznającemu dodatek mieszkaniowy kwoty dodatków wypłaconych za miesiące, w których występowały zaległości w tych opłatach. Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zwraca organowi te kwoty w terminie kolejnych 2miesięcy, jeżeli gospodarstwo domowe, któremu przyznano dodatek mieszkaniowy, nie uiści zaległych opłat w terminie miesiąca od powstania obowiązku zawiadomienia organu o powstaniu zaległości. Jeżeli ryczałt na zakup opału wypłacany zarządcy budynku albo innej osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny, na których spoczywa obowiązek powiadamiania organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości w opłatach, zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zwraca także nienależnie wypłacony ryczałt.”

Stosownie do treści art. 8a ust. 1 ww. ustawy, cyt.: „W przypadku niewykonania obowiązku zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o którym mowa wart.8 ust.4, organ uprawniony do przyznania dodatku mieszkaniowego nakłada w drodze decyzji na zarządcę budynku albo inną osobę uprawnioną do pobierania należności za lokal mieszkalny karę pieniężną w wysokości 500zł.”

Otrzymują:
1 adresat
2 a/a
...
AgaSz
Stażysta
Od: 18 lut 2021, 12:44
Zajmuję się: DM, KDR

Napisano: 28 lip 2021, 7:56

[q
muusia pisze:Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxprzekazuje w załączeniu kopię decyzji przyznającej świadczenie w postaci dodatku mieszkaniowego.
Nie mozemy teraz już dawać decyzji zarządcy.
Klara27 pisze:Ja daję sama listę, ponieważ ona zawiera wszystko
Jestes pewna? Zależy w jakim programie, bo w Sygnity nie ma info na jaki okres przyznany
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 28 lip 2021, 10:10

ktos wrzuci jeszcze uzasadnienie decyzji??
muusia
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x