ulga ma być odliczona tylko do wysokości skladek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne...i jesli tak jest wnioskodawca i tak ma wpisac w deklaracji o wysokości dochodów...nie wiem czy w pit 0 jest kwota przysługująca...czy już odliczonakamos90 pisze: ↑27 lip 2021, 13:37a ja mam pytanie z innej beczki, Pan wraz z wnioskiem zostawił mi ksero PIT/0 (bo dostał ulgę na dzieci w kwietniu i łapię się na doliczenie tego do dochodu) i w tym PIT/0 wymienione są dzieci i na każde z tych dzieci jest ulga, dzieci jest troje, i tak muszę wezwać Pana do uzupełnienia braków we wniosku (deklaracja o dochodach) i czy z tego PIT/0 w deklaracji wnioskodawca ma wpisać te kwoty?
bierzemy kwotę z pitu 37 pozycja 129kamos90 pisze: ↑27 lip 2021, 13:37a ja mam pytanie z innej beczki, Pan wraz z wnioskiem zostawił mi ksero PIT/0 (bo dostał ulgę na dzieci w kwietniu i łapię się na doliczenie tego do dochodu) i w tym PIT/0 wymienione są dzieci i na każde z tych dzieci jest ulga, dzieci jest troje, i tak muszę wezwać Pana do uzupełnienia braków we wniosku (deklaracja o dochodach) i czy z tego PIT/0 w deklaracji wnioskodawca ma wpisać te kwoty?
nie prościej poprosić Pana o wyciąg z konta potwierdzający wypłatę ulgi ?a ja mam pytanie z innej beczki, Pan wraz z wnioskiem zostawił mi ksero PIT/0 (bo dostał ulgę na dzieci w kwietniu i łapię się na doliczenie tego do dochodu) i w tym PIT/0 wymienione są dzieci i na każde z tych dzieci jest ulga, dzieci jest troje, i tak muszę wezwać Pana do uzupełnienia braków we wniosku (deklaracja o dochodach) i czy z tego PIT/0 w deklaracji wnioskodawca ma wpisać te kwoty?
jednak nie prościej ....nie prościej poprosić Pana o wyciąg z konta potwierdzający wypłatę ulgi ?
na koncie jest zwrot calego podatku...wchodzi tam nadpłata podatku oraz...zwrot ulgi na dzieci...a moze tez i jeszcze inne zwroty ...ehhhbrodafix pisze: ↑28 lip 2021, 7:41nie prościej poprosić Pana o wyciąg z konta potwierdzający wypłatę ulgi ?a ja mam pytanie z innej beczki, Pan wraz z wnioskiem zostawił mi ksero PIT/0 (bo dostał ulgę na dzieci w kwietniu i łapię się na doliczenie tego do dochodu) i w tym PIT/0 wymienione są dzieci i na każde z tych dzieci jest ulga, dzieci jest troje, i tak muszę wezwać Pana do uzupełnienia braków we wniosku (deklaracja o dochodach) i czy z tego PIT/0 w deklaracji wnioskodawca ma wpisać te kwoty?
czyli jaki dokument będzie najbardziej dla nas wiarygodny?na koncie jest zwrot calego podatku...wchodzi tam nadpłata podatku oraz...zwrot ulgi na dzieci...a moze tez i jeszcze inne zwroty ...ehhh