Uzupełnienie rodziny... - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 14 maja 2023, 20:42

Mam problem z zakwalifikowaniem wniosku, gdzie Pan złożył wniosek w innej gminie na siebie, żonę i dzieci i ten wniosek już jest w systemie, a u mnie złożył na syna z poprzedniego związku, który mieszka w naszej gminie. Mam zamiar wpisać jako uzupełnienie rodziny i powiązać z tamtą w systemie, ale nie wiem czy dobrze...
https://vlc.onl/ Appvalley
khenapart
Praktykant
Od: 14 maja 2023, 19:31
Zajmuję się: FA

Napisano: 15 maja 2023, 8:33

No chyba jednak nie będzie dobrze.
To nie jest ten sam wniosek. We wniosku (tym Twoim) powinny być wykazane wszystkie dzieci ale "wnoszę o przyznanie karty" zaznaczone tylko przy tym dziecku zamieszkującym na terenie Twojej gminy. U pozostałych powinno być zaznaczone - nie wnoszę o przyznanie karty, u ojca również (ma przecież wydana kartę w innej gminie).
U siebie tworzysz nową rodzinę i wydajesz jedynie temu dziecku, które zamieszkuje na terenie Twojej gminy, pozostałym (tym, którzy maja wydane karty w innej gminie) zaznaczasz: nie rozpatrzono.
Podczas końca obsługi wniosku wskazujesz, że są to te same osoby ale tworzysz nową rodzinę i nie przypisujesz tego dziecka z Twojego terenu to utworzonej już w innej gminie rodziny.
Poza tym.... rozumiem, że wnioskodawca jest ojcem co najmniej trojga dzieci.... ;)
Pozdrawiam
tutek13
Praktykant
Od: 01 gru 2022, 9:47
Zajmuję się: Sprawy Społeczne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x