uzysk/utrata dylemat..... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 lis 2016, 14:21

Cześć! Borykam się z dwoma problemami.
Przypadek nr 1: pani ma umowę o pracę 3 miesięczną na okres próbny od czerwca, (czerwiec-sierpień), od września kontynuacja umowy w tej samej firmie na czas określony. Co robię? Uzysk z pierwszej umowy od lipca i tak już zostawiam? Brak świadectwa pracy między umowami. Czy uzysk dopiero z tej kolejnej? Jest ciągłość.
Przypadek nr 2: pan ma umowy o pracę tymczasową, co miesiąc od sierpnia. Co robię? Uzysk za drugi miesiąc wrzesień i ewentualne uchylenie w razie przekroczenia, czy w przypadku takich comiesięcznych umów o prace tymczasową nie ma uzysku?
Bardzo was proszę o odpowiedzi, zdania u mnie są podzielone, ja nie mam dużego doświadczenia więc proszę Was mądre głowy :)
początkująca

Napisano: 11 lis 2016, 16:27

przypadek 1 jesli pracuje nadal w tej samej firmie to bierze sie tylko pierwsza umowę o prace kolejne umowy nas nie obchodza.Wylicza sie dochod na podstawie pierwszej umowy .Kazda umowa u tego samego pracodawcy to nie uzysk ani strata.
kola75

Napisano: 11 lis 2016, 18:28

Dziękuję, tak właśnie do tej pory robiłam ale nabrałam wątpliwości, bo slyszalam odrębne zdania :) a jak w drugim przypadku? Ktoś wie?
początkująca

Napisano: 12 lis 2016, 13:23

pomoże ktoś? :(
początkująca

Napisano: 17 lis 2016, 21:26

jeśli umowy zlecenie są comiesięczne nie ma uzysku
Czyscioszka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 9:39
Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]