Uzysk we wrześniu - jak liczyć? - Stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 26 wrz 2016, 9:49

Tak robiłam w ubiegłym roku, że wydając decyzję w październiku widziałam już że ktoś we wrześniu ma dochody przekraczające kryterium i dawałam odmowy, jednakże SKO uwalało mi za każdym razem te decyzje i w uzasadnieniu kazało mi uwzględniać dochody z sierpnia (zgodnie z ustawą) - czyli wydac decyzje pozytywną, następnie z powodu przekroczenia dochodu wydac dec wstrzymujacą. taka to robota głupiego ...
Gość

Napisano: 26 wrz 2016, 11:59

ja w takiej sytuacji przyznaję na wrzesień,a odmawiam od października
nikt się jednak nie odwoływał
xyz@

Napisano: 02 paź 2016, 21:47

A jeżeli osoba podjęła pracę w sierpniu i pierwsze pieniądze wpłyną we wrzesniu to musze ją wezwać do złożenia dochodów bieżących tj za wrzesień?
Katarzynaaaaaaaaaaaa

Napisano: 04 paź 2016, 10:07

Wie ktoś??
kajkaaaa

Napisano: 25 lis 2016, 11:06

m30 pisze:do Ija ;)
Ja liczyłabym tak jak Ty czyli we wrześniu brane pod uwagę dochody za sierpień, potem jak doniesie zaświadczenie w październiku to pytam się czy inne dochody uległy zmianie plus doliczam to wynagrodzenie (ja mam dwie grupy dochodowe).
W art 8 ust 3 jest wskazane, że za dochód uważa się sume siesięcznych przychodów z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku lub w przypadku UTRATY( a w Twoim przypadku to przecież uzyskanie)dochodu z miesiąca, w którym wniosek został złożony .......

Może się mylę ale ja tak robię bo też niestety mam takie przypadki. :roll:

A jeżeli ktoś ma uzysk w październiku? Po wydaniu decyzji, po rozliczeniu z faktur przynosi mi zaświadczenie o uzyskaniu i przeliczam na nowo listopad i grudzień i zmieniam decyzję? Osoba dalej się kwalifikuje, bo nie przekroczy kryterium, ale zmienia się próg wysokości stypendium za listopad i grudzień - jak wy robicie?
Ija

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x