uzysk - wszczecie postepowania

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
nowa1111

uzysk - wszczecie postepowania

Post autor: nowa1111 »

czy kazdorazowo jak dostajecie zaswiadczenie o uzyskaniu dochodu wszczynacie postepowanie? czy jak po przeliczeniu nadal nie przekracza 800 zl i decyzja sie nie zmnien ia to wystarczy pisemko, ze sie nie zmienia i nie przekracza?
gopssik

Re: uzysk - wszczecie postepowania

Post autor: gopssik »

Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
nowa1111

Post autor: nowa1111 »

dziekuje za odpowiedz bo ostatnios łyszałam opinie, ze kazdorazowo sie wszczyna postepowanie, a przeciez to tylko wszystko wydłuża i jest zbedne
Gość

Post autor: Gość »

gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?
gopssik

Post autor: gopssik »

Gość pisze:
gopssik pisze:Przeliczam dochód, jeśli nie przekracza robię wydruk, opisuję i wpinam do teczki. Nic nie wysyłam.
robię dokładnie jak ty, a czy modyfikujesz w systemie przez wniosek o zmianę w związku ze zmianą sytuacji życiowej czy tylko w teczce (sygnity)?
U mnie jest zupełnie inaczej (ZETO). edytuję wniosek, dodaję dochód uzyskany , robię nowy wydruk dochodów i tyle.
yyyy

Post autor: yyyy »

ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
Gość

Post autor: Gość »

yyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryterium
aleco

Post autor: aleco »

Gość pisze:
yyyy pisze:ja mam sygnity i robię tylko notatkę do akt, w systemie nie zmieniam, jeżeli nie ma to wpływu na prawo do świadczenia
Ja też tak robię ale czasami się zastanawiam czy nie powinnam zmieniać w systemie, nawet jeżeli mieszczą się w kryterium
hej..ostatnio wyczytałam że każdą zmianę dochodu trzeba wprowadzić do systemu nawet jeśli nie przekracza ustawowego kryterium i przez zmianę sytuacji życiowej tylko nie kwalifikujemy zaznaczamy zielonym ptaszkiem i się zapisuje i drukujemy dochody i oczywiście wpinamy do teczki:)
ODPOWIEDZ