uzysk z renty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 27 kwie 2016, 16:42

Kobieta dopiero teraz zgłosiła, że od lutego ma przyznane prawo do renty z tytułu niezdolności, w kwietniu dostała pierwszą wypłatę z wyrównaniem od lutego. Teraz będzie miała przekroczone kryterium i "zł za zł". Od kiedy zrobić uzyskanie: ma prawo od lutego, więc uzysk za marzec i zmiana od kwietnia ( część zasiłku będzie do zwrotu ), czy traktować to jako dochód osiągnięty dopiero w kwietniu i uzysk za maj?
jolka.maj

Napisano: 27 kwie 2016, 20:18

Zależy kiedy otrzymała decyzję o przyznaniu renty.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2016, 20:54

Otrzymała pieniądze w kwietniu maj następny miesiąc temu od czerwca przeliczenie
Aga52

Napisano: 28 kwie 2016, 17:05

noteev pisze:Zależy kiedy otrzymała decyzję o przyznaniu renty.
Decyzja z marca, pieniądze otrzymane w kwietniu, Czyli mam zrobic uzysk za maj i zmiana od czerwca? Jak robicie?
jolka.maj

Napisano: 28 kwie 2016, 19:15

Decyzja otrzymana w marcu, dochód za kwiecień, przeliczenie od 1 maja
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2016, 19:25

noteev - czy wskażesz mi art. który o tym mówi? Czytałam różne opinie i już sama nie wiem jak jest prawidłowo...
jolka.maj

Napisano: 28 kwie 2016, 19:35

Art. 5 ust. 4b
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x