uzysk z rodzicielskiego - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 sty 2017, 15:03

Wiem, że temat był już omawiany kilka razy.
Nowy wniosek, nowa rodzina. Mają przyznane rodzicielskie, które wypłacone będzie w lutym - chcę sobie juz nanieść ten dochód. W tym przypadku uzyskanie spowoduje utratę prawa do 500 +.
Chcę się upewnić, czy dobrze robię - doliczam w marcu 1000 zł i mi przekracza kryterium, system sygnity przyznaje na styczeń i luty, czy nie powinien jeszcze na marzec?
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 15:11

[quote="Gość"]Wiem, że temat był już omawiany kilka razy.
To jak wiesz to po co powielasz wątki?
MOPSSS

Napisano: 30 sty 2017, 15:18

MOPSSS pisze:
Gość pisze:Wiem, że temat był już omawiany kilka razy.
To jak wiesz to po co powielasz wątki?
bo tr\zeba sporo przekopać, a może sie ktoś zlituje i da szybciej odpowiedź
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 16:01

Nowy wniosek, nowa rodzina. Mają przyznane rodzicielskie, które wypłacone będzie w lutym - chcę sobie juz nanieść ten dochód. W tym przypadku uzyskanie spowoduje utratę prawa do 500 +.
Chcę się upewnić, czy dobrze robię - doliczam w marcu 1000 zł i mi przekracza kryterium, system sygnity przyznaje na styczeń i luty, czy nie powinien jeszcze na marzec?
dodam, że bardziej mi chodzi system, bo jak zaznaczam miesiąc uzysku LUTY to przyznaje mi styczeń-luty, a jak marzec (drugi miesiąc uzyskanego dochodu) to przyzna mi styczeń-luty-marzec.
Pierwsza wypłata ma nastąpić w lutym, czy w ogóle moge na "zaś" wprowadzic ten dochód, żeby później nie uchylać?
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 16:09

Jak pierwsza wypłata w lutym to w kwietniu doliczasz rodzicielki za marzec i jak jest przekroczenia uchylasz od kwietnia.
Ja nigdy nie nanoszę dochodu dopóki faktycznie nie jest wpłacony. skoro mam wziąć dochód za marzec to odkładam teczkę i nanoszę w kwietniu i uchylam wtedy.
Gość

Napisano: 30 sty 2017, 16:19

Gość pisze:
Jak pierwsza wypłata w lutym to w kwietniu doliczasz rodzicielki za marzec i jak jest przekroczenia uchylasz od kwietnia.
Ja nigdy nie nanoszę dochodu dopóki faktycznie nie jest wpłacony. skoro mam wziąć dochód za marzec to odkładam teczkę i nanoszę w kwietniu i uchylam wtedy.
no dzieki, też mi się tak wydaje, właśnie ten dochód jest jeszcze fikcyjny, ale to znacznie usprawniłoby pracę (nie trzeba by było uchylać) i w dodatku raczej ciężko byłoby przeoczyć ten uzysk.
Gość

Napisano: 31 sty 2017, 8:06

Co Ty piszesz? Nie trzeba byłoby uchylać? To z jakiej racji chcesz teraz doliczać dochód, którego jeszcze nie ma?!
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x