błędnie wydana decyzja? Proszę pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 30 sty 2017, 17:49

Witam, mam pewien problem. Wydałam decyzję przyznającą świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko z uwzględnianiem dochodu na okres do 30.09.2017r. Rodzina normalnie by się nie łapała ponieważ dochód wyniósł 823 zł, natomiast w związku z tym , że jest to rodzina gdzie dziecko jest z niepełnosprawnością to obowiązuje kryterium 1200 zł.
Orzeczenie było wydane do 28.12.2016r. w związku z tym , że dziecko kończyło 16 lat i teraz trzeba określić jego stopień niepełnosprawności. Zgodnie z przepisami ustawy decyzja powinna być wydana do końca grudnia skoro jest prawo do świadczenia uzależnione od tego, czy ta niepełnosprawność jest czy jej nie ma. Przez moją nieuwagę decyzję wydałam do końca okresu. Kobieta ma za styczeń nienależnie pobrane, teraz napisała prosbę o wstrzymanie. Bedzie się odwoływać. Natomiast moje pytanie brzmi, czy teraz muszę zwrócić się do SKO o unnieważnienie tej decyzji, ponieważ została przeze mnie błędnie wydana i powołać się na art. 156 KPA oraz odpowiedni punkt??? Czy można uchylić realizację decyzji w związku ze zmianą sytuacji rodziny ponieważ skończyło się orzeczenie?
ZZZZZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x