uzyskanie dochodu w XI.17, urtata teraz-co ze świadczeniami

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Janusz87
Praktykant
Zajmuję się: Śr, Św
Kontakt:

uzyskanie dochodu w XI.17, urtata teraz-co ze świadczeniami

Post autor: Janusz87 »

Dzień Dobry, Proszę o infor jak podejść do sprawy ponieważ myślałem, tak:
Kobieta uzyskała pracę 17.11.17, dziś dostarczyła zaświadczenie za grudzień z informacją, że 7.01.18 rozwiązali umowę.Dochód za grudzień przekracza kryterium ale już go nie ma. Myślałem że utrata w styczniu bo jednak w styczniu osiągnęła jeszcze dochód z pracy i wtedy w lutym nowy wniosek etc.Ale słyszałem że rożnie to robią różne ośrodki. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak należy zrobić?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: uzyskanie dochodu w XI.17, urtata teraz-co ze świadczeni

Post autor: kb »

jesli to byla umowa o prace i pani nie zamiezra wrocic do tego samego pracodawcy, to niech doniesie swiadectwo pracy i niczego jej nie bedziesz doliczac - po prostu w styczniu nie ma juz dochodu uzyskanego wiec juz nie ma czego doliczac
Janusz87
Praktykant
Zajmuję się: Śr, Św
Kontakt:

Re: uzyskanie dochodu w XI.17, urtata teraz-co ze świadczeni

Post autor: Janusz87 »

kobieta nie zamierza bo zbyt dużo traci pracując ( nasz super system - chcą jej zabrać rentę rodzinną, rodzinne no i 500)dlatego nie wróci, świadectwa pracy jeszcze nie otrzymała-napisała mi tylko oświadczenie że zakończyła prace, do tego dała zaświadczenie za grudzień,dodatkowo jest napisane że praca była do 07.01.

Dodatkowo wrzucilem w zus i jest wyrejestrowana z dniem 08.01

Czyli nic nie robie?
ODPOWIEDZ