wszczęcie postępowania -uchylenie i co po kolei-??
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
wszczęcie postępowania -uchylenie i co po kolei-??
Pokręciło mi się totalnie.Klient zgłosił w stycz 2018 uzyskanie dochodu w paźdz 2017. przedstawił dochód za list.2017 przeliczenie od grudnia 17 i przekroczenie . za grudzień nienależnie pobrane. Z 02.01 zrobiłam wszczęcie postępowania, i potem decyzja o uchyleniu św od 01.18. Decyzja z dn. 12.01.Międzyczasie 11.01., klient dostarczył świadectwo pracy z tej pracy i złożył kolejny wniosek zaznaczajac utratę pracy w grudniu. Zgłupiałam . Zrobiłam uchylenie decyzją z dn 12 stycz. a teraz zarejestrowałam nowy wniosek i rozpatruję wydając nową decyzję nowy numer przyznając od 01.2018. czy to poprawnie. Swoją drogą po decyzji uchylającej po 14 dniach wszczynam postępowanie o nienależnie pobranych i po 7 dniach wydaję decyzję o zwrocie np św za grudzień 17. Proszę rozwiać moje wątpliwości. A jakby klient dostarczył te świadectwo pracy w terminie tych 7 dni co podałam na wszczęciu. Czy w tedy uchylam decyzję? czy tylko zajmuję się nienależnie pobranym św za grudzień
Oprócz wszczęcie postępowania -uchylenie i co po kolei-?? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Przedłużanie terminu na rozpatrzenie wniosku przy wezwaniu 3
wnioskuje niepełnoletnia na własne dziecko
uzyskanie dochodu w XI.17, urtata teraz-co ze świadczeniami
Który dochód wziąć pod uwagę?
zmiana członka rodziny 2018 r.
praca za granica zgłoszenie 2018 r.
zbiory centralne IV kwartał 2017/2018
ALIMENTY OD 2017R. wliczać teraz
zwrot nienależnie pobranych świadczeń
Komunikacja z MF - co znaczy odpowiedź?
Rops, powrót do kraju w trakcie okresu zasilkowego
świadczenie wychowawcze a pracownik ops
zwrot niewykorzystanej dotacji za 2017
koordynacja w trakcie okresu zasiłkowego
Jak użyć art 18 ust.3 w przypadku zdrowego dziecka.
swiadectow pracy a zasiłek macierzyński z zus