vat usługi opiekuńcze - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 01 lut 2017, 10:13

Witam czy do deklaracji cząstkowej vat za styczeń wliczamy z usług opiekuńczych tylko to co nam wpłynęło na konto w styczniu czy kwotę należną za styczeń (na podstawie pk)?? Dziękuję za odpowiedź.
Kasia22

Napisano: 01 lut 2017, 11:34

należność za styczeńbez względu kiedy nastąpi zapłata.
renia 50

Napisano: 01 lut 2017, 15:40

ja nie wykazuję usług bo są opłacane na podstawie decyzji czyli nie podlegają VAT
jula2

Napisano: 01 lut 2017, 19:10

A jeśli w styczniu mam wystawioną decyzję dotycząca odstąpienia od żądania należności za listopad 2016 albo w związku ze zmianą sytuacji majątkowej podopiecznego (wzrost ceny za godzinę usług) za poprzedni rok to ujmować taką decyzję w VAT?
magmir

Napisano: 01 lut 2017, 19:22

Faktury zakupowe wpisujecie do rejestru vat i wykazujecie do odliczenia?
jola001

Napisano: 01 lut 2017, 20:35

Dziewczyny i chłopaki kochane starajcie się nie tworzyć nowych wątków o takiej samej tematyce jaka już była poruszana we wcześniejszych wątkach - będzie nam wszystkim o wiele łatwiej dotrzeć do informacji przesledzić odpowiedzi itp
Ja nie będę wykazywała w rejestrze VAT usług opiekuńczych tak jak JULA2 i z tego samego powodu . Poszperajcie po wcześniejszych wątkach na temat VAT w OPS
Kaja13

Napisano: 01 lut 2017, 20:38

jola001 pisze:Faktury zakupowe wpisujecie do rejestru vat i wykazujecie do odliczenia?
podatek VAT naliczony przy zakupach możesz odliczyć tylko od takich zakupów które służą sprzedaży opodatkowanej i tylko takie wpisujesz w rejestrze zakupu VAT . Masz sprzedaż opodatkowaną podatkiem VAT ?
Kaja13

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x