sprawozdanie mk1/mk2 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 kwie 2015, 8:15

Witam, jestem tu nowa. Pracuje od stycznia i muszę teraz zrobić sprawozdanie mk1/mk2, a nie moge liczyć na pomoc dziewczyny za którą jestem, Powiedzcie mi czy do tego mk1/mk2 wliczamy okresówki, stałe, zasiłki celowe, usługi specjalistyczne i dożywianie chodzi mi najbardziej o dział 2b o wiersz RAZEM. Pomocy !!!
nowakol

Napisano: 09 kwie 2015, 8:24

właśnie tak jak napisałaś jest to sprawozdanie krótsze w sensie tabeli ale wiersz razem zawiera te same dane co dział 2B MPiPS
xxy

Napisano: 09 kwie 2015, 9:18

a składki na ubezpieczenie zdrowotne tez? a jak w wykazie od księgowej mam sprawowanie pogrzebu to tez mam go doliczyć? dożywianie to sumuje zasiłki celowe (z posiłku) wraz z fakturami ze szkół??
nowakol

Napisano: 09 kwie 2015, 9:19

Ogólnie dziękuje za pomoc
nowa kol

Napisano: 09 kwie 2015, 9:24

w wykazie od księgowej mam dozywianie wojewoda oraz zadnia własne to muszę to razem podsumować??\

Przepraszam ze tak pytam ale zostałam z tym sama i nikt mi nie potrafi w tym pomóc bo to zawsze robiła dziewczyna której już nie.

DZIĘKUJE
nowakol

Napisano: 09 kwie 2015, 9:30

@NowaKol - sprawozdanie wyliczy Ci automatycznie Twoje oprogramowanie do pomocy społecznej, np. POMOST Std lub inne jakie posiadasz - każdy Ośrodek jakieś ma.

Byłbym ostrożny z danymi od księgowej, bo sprawozdanie MK1/MK2 ani MPiPS-03 nie są sprawozdaniami księgowymi i nie muszą zawsze się zgadzać z księgowością.

Objaśnienia Ministerstwa (udostępnione w CAS) są w tej sprawie jasne, cytuję:

Kwota łączna świadczeń jest iloczynem liczby świadczeń przyznanych w danym okresie sprawozdawczym i kwoty świadczenia wymienionego w decyzji. Tak więc kwota łączna świadczeń w danym okresie sprawozdawczym wymieniona w sprawozdaniu jest wielkością „teoretyczną”, tzn. nie uwzględnia sytuacji, gdy dane świadczenia z różnych przyczyn nie są wypłacone w danym okresie sprawozdawczym.

W przypadku świadczeń refundowanych sprawozdawczość prowadzi jedynie ta gmina, która wydaje i realizuje decyzję. Wielkości w sprawozdaniu nie są korygowane ani o refundacje, ani o zwroty w wyniku nienależnie pobranych świadczeń.

Przy zachowaniu tej zasady wypełniamy pozostałe działy Sprawozdania.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x