POMOST-SERCE, MiCOMP KATOWICE - Oprogramowanie

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 30 sie 2010, 11:56

Drogi Informakyku_ustr, proponuję abyś szanował rozmówców i nie zaczynał wypowiedzi od cyt. \"prania mózgów\" i \"wciskania bajek\". Rozporządzenie które wyżej zacytowałem istnieje i ma status \"obowiązujący\" a nie projektowany, można to zobaczyć choćby tutaj: https://msp.money.pl/akty_prawne/dzienni ... ,1609.html , Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 2 listopada 2007 r. w sprawie systemów teleinformatycznych stosowanych w jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej, Organ wydający: Minister Pracy i Polityki Społecznej, Status aktu prawnego: Obowiązujący, Data ogłoszenia: 2007-11-20. A w treści wprost napisane o architekturze wielowarstwowej, co wprost zaprzecza Twojej tezie cyt. \"obecne wymogi nie wymagają architektury wielowarstwowej\". Także proponuję abyś nie rozpowszechniał fałszywych informacji, ja szanuję Twój wybór oprogramowania i jak pisałem wyżej nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać, więc nie musisz sięgać w dyskusji do takich argumentów.
pozdrawiam
Tomek
~SYGNITY

Napisano: 30 sie 2010, 13:50

Pytanie do Ali: proszę opisz mi dokładnie co oznacza technologia trójwarstwowa i jak to wygląda w praktyce, bo widzę że jesteś fachowcem w tej dziedzinie.
~Agata

Napisano: 30 sie 2010, 14:32

Z tego co się orientuję, to obecne wymagania homologacyjne od lat wymagają freeware \' owej bazy danych do których Progress absolutnie zgodnie z moją wiedzą nie należy i jakoś niektórzy dostawcy wcale się tymi wymogami nie przejmowali i nikt też się ich za to na forum nie wytykał więc czepianie się innych jest trochę w złym tonie jak samemu nie było się w porządku. Poza tym technologia trójwarstwowa to przeszłość więc mówmy o technologi wielowarstwowej to nie tylko i wyłączenie przeglądarka internetowa jak myśli większość ale i inne bardziej rozwinięte rozwiązania i z mojej rozmowy z niektórymi dostawcami wiem, że będzie wielkie akuku więc spokojnie pracuję na swoim programie. Kolejna i bardzo ważna sprawa to \"bezpłatne\" udostępnienie oprogramowania o czym można poczytać na stronie www.politykaspoleczna.gov.pl na wyciągach z umów z dostawcami i może się mylę ale bezpłatny to faktycznie jest na rynku tylko jeden program na chwile obecną (mówię o dodatkowych umowach opiewających po nawet 6.000 zł na rok). I nsa koniec dodam tylko tyle, że z tego co posiadam informację z przytoczonej wyżej strony MPIPS nowy produkt Sygnity nie ma jeszcze homologacji (czego otrzymania oczywiście bardzo im życzę) więc absolutnie nie można mówić, że jest zgodny z obowiązującymi wymaganiami, bo tego jeszcze nie wiemy.
~informatyk_ustr

Napisano: 30 sie 2010, 15:01

~informatyk_ustr - chociaż nie odniosłeś się do rozporządzenia które wprost zaprzeczyło Twoim poprzedniej wypowiedzi, to i tak cieszę się nie używasz już sformułowań takich jak wcześniej, i cieszę się z fragmentu \"czego otrzymania oczywiście bardzo im życzę\" - dzięki bardzo. Mam tylko nadzieję że pisząc \"jakoś niektórzy dostawcy wcale się tymi wymogami nie przejmowali\" nie masz na myśli naszej firmy która wielkim nakładem sił i środków i tytaniczną 2 letnią pracą stworzyła od zera całkowicie nowy program na darmowej bazie danych właśnie po to aby być zgodny z wymaganiami (równocześnie cały czas utrzymując i rozwijając istniejący program, który używa 2000 ośrodków w Polsce). Nie wiem też kto wprowadził cię w błąd że tylko jeden program jest \"całkowicie bezpłatny\" bo na pewno nasz do takich należy i za żadne dodatkowe umowy ośrodki nie płacą, usługi serwisowe są bezpłatne i to nawet takie które mocno rozwijają program na życzenia naszych Użytkowników.

Zostawiając to wszytko, tak jak wyżej napisałem szanuję Twój wybór, gdybyś chciał coś w tej kwestii pogadać to moje gg 3184695, ale jeśli nie, to ja również Tobie życzę wszystkiego dobrego i Twojemu Ośrodkowi owocnej pracy na oprogramowaniu które wybrałeś.
pozdrawiam
Tomek
~SYGNITY

Napisano: 01 wrz 2010, 14:57

W wymaganiach do systemu jest wyraźnie napisane w jakiej technologii ma być napisany (przeglądarka itp). Morał z tego taki, że dopóki Sygnity nie przejdzie homologacji, to jedynym systemem na rynku spełniającym te wymagania jest Top-team. W bajki typu \"mamy ale nie pokażemy\" nie wierzę.
~km

Napisano: 01 wrz 2010, 16:29

dokładnie jak dzieci mam ale nie pokaże mam wrażenie że to nie poważne żeby poważna firma bawiła sie w piskownice
~OPS

Napisano: 02 wrz 2010, 10:36

technologia trójwarstwowa a właściwie obecnie wielowarstwowa jak napisał informatyk~ustr to nie znaczy \"przeglądarka\" (java to już technologiczny przeżytek) ale oznacza min trzy warstwy kto ma trochę pojęcia sam sobie może sprawdzić i piszę to z pełną - świadomością nie tylko TT i Sygnity ma wielowarstwówkę.
~Gruby

Napisano: 02 wrz 2010, 10:39

W związku z toczącą się rozmową i sugestiami względem programu HELIOS uprzejmie informuję wszystkich naszych użytkowników, że program spełnia wszystkie obecne wymagania homologacyjne oraz że jesteśmy przygotowani technologicznie w 100% na kolejną zapowiadaną przez MPiPS homologację. Można tego posta traktować jako oficjalne stanowisko firmy INFO-R Sp.J.

pozdrawiamy
INFO-R Sp.J.
INFO-R Sp.J.
Stażysta
Od: 02 wrz 2010, 10:37
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2010, 10:43

tylko top team moi drodzy! java to przyszłość nowoczesnego programowania!!!
~obrońcaKrzyża

Napisano: 02 wrz 2010, 13:59

Jezusiczku widzisz to i nie grzmisz, w naszym ośrodku stwierdzono jedno obrońco :D pranie marketingowe zadziałało hihihi bo wiedzy to raczej ty za wielkiej nie masz :D

pozdrawiam i polecam art: https://4programmers.net/In%C5%BCynieria ... _warstwowa

~informatyk_ustr

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x