Problematyczne sprawy- rozwiązania - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 sty 2015, 11:12

Postanowiłem założyć nowy temat, aby pewne rozwiązania,o których się dowiadujemy wpisywać w jednym miejscu:

Był problem,czy we wniosku zanaznaczać małżonka, poniewaz instrukcja do programu KDR była sprzeczna w naszymi przemysleniami...zostało to poprawione w wersji 13 instrukcji:
w instrukcji obsługi nastapiła zmiana poprawili

Uprawnienie
„Małżonek” widoczne jest wyłącznie w sekcji „Rodzic / opiekun 2”. Opcję tę należy zaznaczyć jeśli wprowadzana do systemu osoba nie jest rodzicem 3 dzieci;

Nazwa organu:
wpisują tak jak na wniosku: czyli wójt, burmistrz lub prezydent
co do adresu organu ma być wprowadzany adres organu który rzeczywiście prowadzi postępowanie (informacja z infolini MPiPS)

Wpisujmy tutaj tylko rozwiązania problemów ... tak aby nie zaśmiecać tego tematu zbędnymi pytaniami...
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 11:55

Dodam dzwoniłem dzisiaj na infolinie MPiPS

Nie stosujemy już formularza SMS, który był dostępny wcześniej chociaż w programie można dalej wydrukować ten formularz (dzisiaj zgłoszę do PWPW)

Zgłosiłem niezgodność wniosku w przypadku wypełniania karty dla dzieci (
wypełnić zgodnie z zaświadczeniem ze szkoły...)
mają przeanalizować temat podobnie ma się sytuacja z pozycją małżonek- powinna być gwiazdka i wyjaśnienia kiedy wypełnić to pole...zasugerowałem takie rozwiązanie...

Kolejna informacja : gdy uczeń jest pełnoletni to on wypisuje oświadczenie o planowanym terminie nauki, jezeli wpisze datę np 31.08.2019 to i tak kartę przyznajemy tak jak jest zapisane w ustawie (przypadek szkoły średniej)
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 12:43

Pytani które zadawane było kilkanaście razy
[quote]Czemu ten wniosek nie mieści rodziny większej niż 5 osób. Mam rodzinę 8-osobową i na wniosku o przyznanie karty nie zmieszczę wszystkich osób. Co mam zrobić? Dać 2 wnioski?[/quote]

odpowiedz jednego z użytkowników
Nie, drukujesz dodatkowo strone 4 tyle razy ile chcesz i dajesz. Jest napisana notka przy wypełnianiu drugiej strony.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2015, 13:29

Pytania, które nadal sprawiają problem:
1. Do kiedy przyznać KDR dla dziecka, które uczy się w szkole ponadgimnazjalnej? - PRZYZNAJEMY DO 30 WRZEŚNIA (mimo, że na zaświadczeniu czasem szkoła pisze, że planowany termin ukończenia szkoły to np. 30 kwiecień czy 30 czerwiec itd.

2. Do kiedy przyznać KDR studentowi? - do DATY NA ZAŚWIADCZENIU
Renata1986
Stażysta
Od: 04 wrz 2014, 15:26
Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x