Za zgodność? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 sty 2015, 15:43

Kto u was podpisuje za zgodność z oryginałem kopie dokumentów tj. Akty, dowody osobiste itd.? Dyrektor ? Czy macie własne upoważnienie? Bo u mnie ma tylko dyrektor ops.. I nie ma sensu "ponoć" brać nowego, wiec co ja nie moge podpisać dokumentów za zgodność? Mimo ze mam to w swoich obowiązkach?
KarolinaM.

Napisano: 23 sty 2015, 9:23

Czy ktoś odpowie?
KarolinaM.

Napisano: 23 sty 2015, 11:22

Czy nikt nie wie?
KarolinaM.

Napisano: 23 sty 2015, 12:05

Ustawa mówi, że stwierdza za zgodność Wójt, a więc w przypadku oddelegowania zadania (upoważnienia innego pracownika), za zgodność stwierdza osoba upoważniona.
Kinya

Napisano: 23 sty 2015, 14:42

a poco wam za zgodność skoro jest art. 9 KDR, jedynie wniosek złożony w formie elektronicznej tego wymaga - art. 10 i 11. Chyba, że się mylę to proszę uświadomcie mnie w temacie, bo na szkoleniu nie byłam - brak kasy
~gosiab

Napisano: 23 sty 2015, 14:54

Art. 10 ust. 8 nie mówi wcale o wersji elektronicznej.
KarolinaM

Napisano: 23 sty 2015, 15:03

~gosiab pisze:a poco wam za zgodność skoro jest art. 9 KDR, jedynie wniosek złożony w formie elektronicznej tego wymaga - art. 10 i 11. Chyba, że się mylę to proszę uświadomcie mnie w temacie, bo na szkoleniu nie byłam - brak kasy
A ja dzwoniłam do MPiPS i pani powiedziała, że kopie dokumentów trzeba gromadzić, więc kseruję i potwierdzam zgodność z oryginałem.
mmr

Napisano: 23 sty 2015, 15:05

sorki pomyłka art. 10 ust. 10 i 11
~gosiab

Napisano: 23 sty 2015, 15:14

Oczywiście wymagane dokumenty /art. 10 ust. 4/ trzeba żądać do wniosku i razem z wnioskiem przechowywać chyba, że mamy możliwość danych zawartych we wniosku zweryfikować sami, wtedy nie żądamy dokumentów
ira

Napisano: 23 sty 2015, 22:03

no właśnie o to mi chodziło. W OPS są świadczenia rodzinne, a jeśli rodzina nie korzysta z rodzinnego to jest USC, czyli można samemu zweryfikować. Wraz z wnioskiem przechowuję zaświadczenia ze szkoły po 18 r.ż i orzeczenia o stopniu niepełnosprawności. Wniosek złożony elektronicznie jeszcze mi się nie trafił.
~gosiab

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x