Help! Zapomniałam o przyznaniu karty elektronicznej - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 lut 2019, 16:06

Pani złożyła wniosek o przyznanie kart dla siebie i męża, dodatkowo wnioskowała o mKDR dla siebie. Wprowadziłam wniosek, rozpatrzyłam pozytywnie, przypisałam do rodziny w systemie i przyznałam karty tradycyjne. Już po wysłaniu kart do produkcji zorientowałam sie, że zapomniałam o karcie mobilnej dla niej. Chciałam edytować wniosek, ale przycisk edycji juz jest nieaktywny. Co zrobic w takiej sytuacji? Karty plastikowe w produkcji a na wniosku jak byk, że klientka wnioskuje jeszcze o 1 kartę mobilną. Czy anulować mam te karty i raz jeszcze przyznać, czy jak? Może wprowadzić drugi wniosek z tą samą datą o mKDR i zwolnic z opłaty? Proszę o pomoc!
domi26
Stażysta
Od: 02 sie 2018, 13:20
Zajmuję się: ŚW,ŚR,KDR

Napisano: 04 lut 2019, 16:32

jakie prawo do pomyłek, obsługujący SI KDR to najlepiej wyszkoleni specjaliści, dla których nie przewidziano pomyłek :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 05 lut 2019, 8:47

Jaki jest król każdy widzi. Ironizowanie niestety nie pomoże w rozwiązaniu problemu. To forum to zbawienie dla niektórych z nas. Tak jak inni szukam pomocy, może ktoś mógłby jej udzielić lub posłużyć radą.
domi26
Stażysta

Napisano: 05 lut 2019, 9:43

to nie samo ironizowanie, tak nas traktują ci co chyba nigdy się nie mylą, a większość zapewne wraz ze mną nie wie co ci napisać, wole ironie niż złość czy smutek ;), a gdyby nie forum to fakt, wszyscy byli byśmy generalnie w czarnej ... ten teges ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 05 lut 2019, 9:57

ubu pisze:to nie samo ironizowanie, tak nas traktują ci co chyba nigdy się nie mylą, a większość zapewne wraz ze mną nie wie co ci napisać, wole ironie niż złość czy smutek ;), a gdyby nie forum to fakt, wszyscy byli byśmy generalnie w czarnej ... ten teges ;)
To fakt, lepszy czarny humor niż wkurzenie. Każdy orze jak może. Mimo wszystko ponawiam apel o pomoc. Czy komuś przytrafiła się taka sytuacja?
domi26
Stażysta

Napisano: 05 lut 2019, 11:56

Proponuję dodać rodzinie drugą formę karty, tylko pamiętać przy rozliczeniu i sprawozdaniach, żeby wyjaśnić w uwagach zaistniałą sytuację i wyjaśnić, że nie została pobrana opłata od członków rodziny. Proponuję też nie obciążać budżetu państwa opłatą za wprowadzenie wniosku o dodatkową formę karty...
Pomyłki się zdarzają, świat się nie kończy...tylko nie ma gładko w papierach...
Anna Petrycka
Praktykant
Od: 02 sty 2018, 15:35

Napisano: 05 lut 2019, 12:40

Anna Petrycka pisze:Proponuję dodać rodzinie drugą formę karty, tylko pamiętać przy rozliczeniu i sprawozdaniach, żeby wyjaśnić w uwagach zaistniałą sytuację i wyjaśnić, że nie została pobrana opłata od członków rodziny. Proponuję też nie obciążać budżetu państwa opłatą za wprowadzenie wniosku o dodatkową formę karty...
Pomyłki się zdarzają, świat się nie kończy...tylko nie ma gładko w papierach...
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem ze wprowadzam to jako wniosek o przyznanie dodatkowej formy karty a w obsłudze zaznaczam "zwolnienie z opłaty". Kwestię ew. rozliczeń (w tym przypadku bez opłat dla gminy) pozostawiam na wyjaśnienia w sprawozdaniu?
domi26
Stażysta

Napisano: 06 lut 2019, 10:18

domi26 pisze:Rozumiem ze wprowadzam to jako wniosek o przyznanie dodatkowej formy karty a w obsłudze zaznaczam "zwolnienie z opłaty". Kwestię ew. rozliczeń (w tym przypadku bez opłat dla gminy) pozostawiam na wyjaśnienia w sprawozdaniu?
Tak, korekty dotyczące rozliczeń można wprowadzić w sprawozdaniu S01 za odpowiedni okres sprawozdawczy w ostatniej kolumnie.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 06 lut 2019, 10:44

Czy w tym przypadku jako rodzaj wniosku zaznaczyć "przyznanie dodatkowej formy karty" czy lepiej "wnoszę o przyznanie nowej karty dla członka rodziny, który był wcześniej posiadaczem"?
domi26
Stażysta

Napisano: 06 lut 2019, 11:09

domi26 pisze:Czy w tym przypadku jako rodzaj wniosku zaznaczyć "przyznanie dodatkowej formy karty" czy lepiej "wnoszę o przyznanie nowej karty dla członka rodziny, który był wcześniej posiadaczem"?
Skoro pani ma tradycyjną kartę w produkcji i chce kartę elektroniczna to powinna o nią zawnioskować jako o "Dodatkową formę karty". Jeżeli wprowadzi "Wnoszę o ponowne przyznania karty" to system wymusi unieważnienie poprzedniej karty tradycyjnej.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x