Mięszana złotówka z Sygnity. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 lis 2016, 9:22

Taka sytuacja. Rodzina ma w składzie niepełnosprawne dziecko i dochód na członka ~730 zeta. Niepełnosprawność jest do kwietnia 2017 r., kiedy wchodzi złot za złot. I teraz tak, system miast przyznać do kwietnia pełne kwoty, a od maja złot za złot, przyznaje w listopadzie 2016 r. dość wysokie "raty" RRS, potem lecą sobie pełne kwoty, a od maja wchodzi złot za złot, ale z miniratkami za RRS.
Niby razem do kupy będzie 100 zeta RRS, ale jak mi osoba złoży orzeczenie (a złoży), to znów będą pełne kwoty i co wtedy we wrześniu. Jakoś mi się nie widzi ten sposób rozwiązania tego konkretnego przypadku :(
Wasze zdanie??
Bazyllo

Napisano: 21 lis 2016, 8:40

Jakieś opinie od koleżeństwa po fachu? :D
Bazyllo

Napisano: 21 lis 2016, 9:37

Nie dałem RRS. Też mam taki przypadek. Kobiecie wyjaśniłem co i jak.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 21 lis 2016, 9:40

miałam podobnie, pisaliśmy do Sygnit, stwierdzili, że tak ma być, oni robią zgodnie z zaleceniami ministerstwa, koniec kropka.
maja03

Napisano: 22 lis 2016, 14:17

Czyli dwie drogi przede mną i znów nie wiadomo co wybrać :( Jestem tylko ciekaw jak zareaguje program we wrześniu po tym jak strona doniesie orzeczenie i nie będzie już złotówki za złotówkę?? Co wypłaci? Wyrównanko do listopadowej złotówki, której tak naprawdę nie było?? Ech :(
Poza tym jak to wpływa na sprawozdania. W listopadzie policzy złot za złot (której nie ma), a we wrześniu doda do "całych" wypłat wyrównanko. I znów nie będzie się zgadzała połowa walidacji :(
Bazyllo

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x