czy ktoś analizował przykład podany w materiałach z ministerstwa???
Próbowałam wyliczyć tą metodą. Z wyliczenia wynika, że najemcy mieszkań komunalnych nie będą kwalifikować się do otrzymania dopłaty, natomiast w sektorze prywatnym wyszły kosmiczne kwoty, moim zdaniem całkowicie nierealne. Na podstawie wyliczeń GUS wynika, że miesięcznie powinniśmy zgłosić zapotrzebowanie na kwotę około 450.000 zł.
Na stronie GUS znalazłam dane z których wynika, że zasób mieszkaniowy w mojej gminie to 10.760 mieszkań. Natomiast przykładowe wyliczenie jest przygotowane na podstawie danych dla miasta Gdyni, gdzie podano, że zasób mieszkaniowy wynosi 13.618. (a musze zaznaczyć że jesteśmy gminą o wiele wiele mniejszą od Gdyni, a zasób mieszkaniowy niby prawie taki sam) Jednak na stronie GUS jako zasób mieszkaniowy Gdyni jest podana wartość 116 037 mieszkań. Dane podane w przykładzie są nieco zbliżone do danych otrzymujących dodatek mieszkaniowy w Gdyni. Wobec czego wyliczyłam również na podstawie danych otrzymujących dodatek mieszkaniowy, wówczas z wyliczenia wynika, że powinniśmy zgłosić zapotrzebowanie około 11.450 zł miesięcznie. I to jest bardziej realna kwota.
Jak to u Was wychodzi???? Ktoś już próbował przygotować zapotrzebowanie?????
HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP!