Pomyliłam dłużników :( - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 cze 2024, 13:58

Wpłate z 28.12.2023 roku dłużnika X wprowadziłam dłużnikowi Y. Jak to teraz naprawić???? minęło pół roku :((( obaj mają jakieś wpłaty, więc kwota na odsetki nie trafia w całości na odsetki, tylko podzielona jest na budżet państwa, odsetki i gminę wierzyciela.
Zyta87
Referent
Od: 14 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO

Napisano: 18 cze 2024, 16:00

Znajdź ten wyciąg bankowy, na podstawie którego wprowadzałaś. Jeśli podpinasz księgowości wydruk z oprogramowania, co na co poszło, to znajdź tą kwotę z taką datą i usuń pozycję. A, wprowadź, temu co trzeba.
Lucyna123!
Stażysta
Od: 27 sty 2023, 11:44
Zajmuję się: ŚR, FA

Napisano: 19 cze 2024, 12:01

U dłużnika z kontroli wpłatę usunęłam, to ostatnia wpłata z roku 2023, ale tak naprawdę, żeby teraz było dobrze, to wszystkie wpłaty z tego roku (aż 7) muszę usunąć i wprowadzić na nowo, co wiąże się z poprawieniem każdej wpłaty do wojewody w tym roku :(
A żeby teraz tą wpłatę wpłacić prawidłowemu dłużnikowi, muszę usunąć wszystkie wpłaty z tego roku i dodać najpierw tą pominiętą, bo inaczej na dzień dzisiejszy jak robię wpłatę z datą grudniową, wszystko zalicza na spłatę FA, bo odsetki są spłacone.
JPRD, ale narobiłam bigosu :( :oops: :oops: :oops:
Zyta87
Referent
Od: 14 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO

Napisano: 19 cze 2024, 12:44

Zyta87 pisze:
19 cze 2024, 12:01
U dłużnika z kontroli wpłatę usunęłam, to ostatnia wpłata z roku 2023, ale tak naprawdę, żeby teraz było dobrze, to wszystkie wpłaty z tego roku (aż 7) muszę usunąć i wprowadzić na nowo, co wiąże się z poprawieniem każdej wpłaty do wojewody w tym roku :(
A żeby teraz tą wpłatę wpłacić prawidłowemu dłużnikowi, muszę usunąć wszystkie wpłaty z tego roku i dodać najpierw tą pominiętą, bo inaczej na dzień dzisiejszy jak robię wpłatę z datą grudniową, wszystko zalicza na spłatę FA, bo odsetki są spłacone.
JPRD, ale narobiłam bigosu :( :oops: :oops: :oops:
Ja bym zobaczyła jaka jest różnica pomiędzy tym jak jest zaksięgowane w programie a jak powinno być i przy kolejnych wpłatach tych dłużników
bym to wyprostowała
Jola2016
Starszy referent
Od: 11 sty 2016, 9:52
Zajmuję się: FA ŚR DM CP BE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x