Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
Czyli żeby osoba dostała dodatek podwyższony budynek musi być zgłoszony do CEEB i palone węglem lub paliwami węglopochodnymi?GKN pisze: ↑15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
żeby coś było "głównym źródłem ogrzewania" to musi być zainstalowane, eksploatowane i służyć do c.o.GKN pisze: ↑15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
Czyli musi być zaznaczone C.O. żeby dostać dodatek podwyższony?Tom. pisze: ↑16 mar 2022, 11:03żeby coś było "głównym źródłem ogrzewania" to musi być zainstalowane, eksploatowane i służyć do c.o.GKN pisze: ↑15 mar 2022, 15:55Sądzę, że nie musi być zaznaczone jako C.O. ponieważ np. trzon kuchenny lub piecokuchnia może być głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego (budynku/pomieszczenia mieszkalnego), jednak nie musi być, a często nie jest wpięta do instalacji c.o.Dlatego funkcji tej nie zaznacza się w deklaracji.Również wtedy nie zaznacza się funkcji C.W.U.Zaznacza się jedynie, że takie źródło jest zainstalowane i eksploatowane.
c.o. w deklaracji nie oznacza instalacji centralnego ogrzewania a funkcję grzewczą i jest to wprost wyjaśnione w deklaracji