czy może mi ktoś powiedzieć to jaka jest wysokość świadczenia pielęgnacyjnego wg nowej ustawy? bo się pogubiłam na wstępie piszą 1300,00zł a później 800,00 zł to ile w końcu?
nula pisze:czy może mi ktoś powiedzieć to jaka jest wysokość świadczenia pielęgnacyjnego wg nowej ustawy? bo się pogubiłam na wstępie piszą 1300,00zł a później 800,00 zł to ile w końcu?
trzeba dokładnie przeczytać ustawę ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
przynajmniej nie trzeba siebedzie kopac ze wszczeciem
w art. 32 po ust. 1a dodaje się ust. 1b–1d w brzmieniu:
„1b. Wszczęcie postępowania w sprawie zmiany decyzji ustalającej prawo do świadczenia pielęgnacyjnego,
w zakresie zmiany wysokości tego świadczenia, następuje z urzędu.
1c. Wszczęcie postępowania, o którym mowa w ust. 1b, nie wymaga zawiadomienia strony.
1d. Decyzje w sprawie zmiany wysokości świadczenia pielęgnacyjnego są natychmiast wykonalne.”
ale rozumiem że wszczęcie postępowania, o którym mowa w ust. 1b, nie wymaga zawiadomienia strony, to oznacza, że nie robimy żadnego wszczecia nawet takiego, które sami wpinamy do akt, bo widze ze na forum już niektórzy tworzą wzór wszczecia aby tylko wpiac do akt. Czyli nie robimy zadnego wszczecia tylko wydajemy decyzję