decyzja SKO miałam uchylenie i do ponownego rozpatrzenia. Strona 28.05 br wniosła o zawieszenie postepowania do SZO i tym piśmie zaznaczyła, że chce rozpatrzenia tego wniosku jako wniosku na świadczenie pielegnacyjne, gdyż została wprowadzona przez pracownika w błąd że to ŚP jej nie przysługuje. Jednoczesnie tego samego dnia złozyła kolejny wniosek na ŚP i SKO w oparciu o wyrok przyznało jej to świadczenie od maja 2018 r. (o 4 dni minął jej termin 3 mcy od daty wydania orzeczenia)
Nastepnie na prośbę strony wznowiliśmy postępowanie na wniosek strony do SZO i dalismy odmowę bo przekraczał dochód. SKO dało do ponownego rozpatrzenia, gdyz nie zauważylismy w podaniu że strona chciała zmodyfikować swój wniosek na SZO, który mamy rozpatrzyć jak na ŚP... z czymś takim sie jeszcze nie spotkałam!!!!nie mam zielonego pojecia co z tym dalej, wezwałam stronę do określenia się co chce i złożyła wniosek na ŚPtylko jak teraz z datami, czy data marcowa(jak złożony wniosek na SZO), czy data z podania (28.05), czy data bieżąca?????