Wardach - odwołania do sądu dot. orzeczeń
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Re: Wardach - odwołania do sądu dot. orzeczeń
Dokładnie. Płacimy świadczenie tylko do daty wydania decyzji przez organ odwoławczy, czyli Wojewódzki Zespół... Jest tak dlatego, że już od tej decyzji nie przysługuje odwołanie a tylko skarga
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Wskazałem wyżej przepis, że jednak przysługuje odwołanie a nie skarga do sądu, więc proszę nie wprowadzaj w błąd.agama pisze: 02 lip 2021, 12:46 Dokładnie. Płacimy świadczenie tylko do daty wydania decyzji przez organ odwoławczy, czyli Wojewódzki Zespół... Jest tak dlatego, że już od tej decyzji nie przysługuje odwołanie a tylko skarga
ewka78
Część z nas płaci jak osoba się odwołuje do sądu a cześć z nas nie. Napisałem Ci masz wątpliwości, to WZON wskaże Ci kiedy orzeczenie stało się ostateczne. Wystarczy napisać wniosek o udost. danych.
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Dzwoniłam do Wojewódzkiego i zostałam poinformowana, że mimo wniesienia odwołania do sądu ich orzeczenie jest ostatecznie , nie jest natomiast prawomocne. Z ustawy nie wynika, czy orzeczenie ma być ostateczne czy prawomocne.
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Jeżeli Wojewódzki twierdzi że ich orzeczenie nawet po wniesieniu odwołania do Sądu jest ostateczne to płacicie dalej , do czasu rozstzrygniecia przez Sad?
- Szarak
- VIP
- Kontakt:
Jeżeli WZON napisze Ci oficjalnie, że ich orzeczenie jest ostateczne to nie płacisz.ewka78 pisze: 05 lip 2021, 9:58 Jeżeli Wojewódzki twierdzi że ich orzeczenie nawet po wniesieniu odwołania do Sądu jest ostateczne to płacicie dalej , do czasu rozstzrygniecia przez Sad?
- Szarak
- VIP
- Kontakt:
,ewka78 pisze:Dzwoniłam do Wojewódzkiego i zostałam poinformowana, że mimo wniesienia odwołania do sądu ich orzeczenie jest ostatecznie , nie jest natomiast prawomocne. Z ustawy nie wynika, czy orzeczenie ma być ostateczne czy prawomocne.
Dostałem wczoraj pismo z WZON, że jednym z moich przypadków ich orzeczenie jest ostateczne ale z uwagi na odwołanie do sądu nie jest prawomocne i nie weszło do obiegu prawnego. Dalej się z tym (mówię o ostateczności), nie zgadzam ale pismo to pismo. Zgodnie z wyjaśnieniami Ministerstwa powinniśmy płacić do orzeczenia ostatecznego, jednak ponieważ WZON wskazał, że to orzeczenie nie jest wiążące to będziemy dalej płacić.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
i płacicie dalej jak jest odwołanie do sądu pracy?
te sprawy trwają nawet około 2 lat
te sprawy trwają nawet około 2 lat

-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
Czyli jak orzeczenie jest wydane w czerwcu ale ostateczne w lipcu to wypłacamy jeszcze za lipiec ?
Oprócz Wardach - odwołania do sądu dot. orzeczeń - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Czy przysługuje zasiłek rodzinny?
Czy przedłużam COVID - ŚP, ZP
odnowa certyfikatów dziedzinowych Empatia w SYGNITY
Nowe wzory wniosków
zawieszenie działalności gospodarczej w związku z opieką nad dzieckiem
ŚWIADCZENIE REHABILITACYJNE-UZYSK
Świadczenie pielęgnacyjne - ubezpieczenie zdrowotne
ubezpieczenie przy SZO
ŚP córka-uczennica na matkę?
uchylenie decyzji
Czy można przyzanać zasiłek pielęgnacyjny do 75 roku życia jeżeli orzeczenie jest na stałe?
Zawiadomienie kiedy decyzja odmowana????
świadczenie pielęgnacyjne odmowa na postawie wyroku
ŚP A MATKA W SZPITALU NA DŁUŻEJ
ZASIŁEK PIELĘGNACYJNY
zniesienie obowiązku alimentacyjnego - czy będą np świadczenia