wartość oświadczenia na tle cyfryzacji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 lut 2016, 12:53

mam do was pytanie czy jak osoba składając wiosek ma przy sobie pit to bierzecie w dalszym ciągu od niej oświadczenie o składkach zdr. czy weryfikujecie w jeb** Emp@ti. powiem tak na swoim przykładzie na 6 weryfikowanych oświadczeń w Emp@ti jedno zgadzało mi się z oświadczeniem - uzyskane po 4 dniach. a kolejne 5 różniły się kwotowo średnio miedzy 200-800 zł i co z tym mam teraz zrobić dwa dokumenty kwoty rozbieżne do tego komunikat żeby nie zakładać z góry że system prawdę mówi - pisać papierowo do ZUS - OBŁĘD

czy przyjmujecie oświadczenia i juz nie weryfikujecie w Emp@ti czy puszczacie przez weryfikacje
zuzzanna

Napisano: 26 lut 2016, 13:02

jak chcesz brać oświadczenia jak już nie obowiązują?
emp

Napisano: 26 lut 2016, 14:06

Nie ma obowiązku ale jak osoba Ci złoży oświadczenia to co nie przyjmiesz ich?
Gość

Napisano: 26 lut 2016, 14:33

no właśnie chodzi o to że ja chętnie przyjmę to świadczenie od nich aby nie zaczepiać tej Empati
zuzzanna

Napisano: 26 lut 2016, 14:49

Wszystko puszczamy przez Empatię.
Bo jak można brać coś co już nie obowiązuje.
Violla11

Napisano: 26 lut 2016, 14:50

oświadczenia obowiązują, konkretny wzór oświadczeń nie obowiązuje - a to różnica. Można sobie samemu oswiadczenie stworzyć, które moze mieć taki sam wzór jak to, które było w rozporządzeniu.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 26 lut 2016, 15:16

od chętnych biorę oświadczenia a od tych co nie maja ochoty ich złożyc piszę do ZUS i US, empatia u mnie działa kiedy chce, kiedy ja chce, najczęściej jest problem
aja

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem